Šalčininkuose kartu su nusikaltėliais sulaikyti ir trys pareigūnai

Tirdami kontrabandininkų veiklą, pareigūnai sulaikė tris Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnus, įtariamus kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu. Du pareigūnai teismo sprendimu suimti dešimčiai parų, vienas - mėnesiui.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą pasieniečius ir Imuniteto skyriaus pareigūnus, sulaikė ir uždarė į areštinę organizuotą grupę asmenų, kurie iš Baltarusijos į Lietuvą gabeno ir Lietuvoje platino kontrabandines cigaretes.

Sulaikyti Šalčininkų ir Vilniaus miesto gyventojai: 23 metų D.P., 24 metų M.P., 41 metų V.Č., 24 metų A.M., 23 metų I.K., 28 metų L.K. ir 22 metų J.Š.

Pasak policijos pranešimo, nustatyti ir organizuotos nusikalstamos grupės asmenų nusikalstami ryšiai su Šalčininkų rajono viešosios policijos pareigūnais.

Vyriausiajam patruliui 42 metų J.K., vyresniajam patruliui 28 metų M.V. ir 25 metų vyresniajam patruliui A.K. įteikti pranešimai apie įtarimus. Vienam iš pareigūnų taip pat pateiktas įtarimas dėl didelės vertės svetimo turto prievartavimo.

Policijos teigimu, dauguma sulaikytųjų yra Šalčininkų rajono gyventojai, jie ilgą laiką siautėjo Šalčininkų rajono apylinkėse, baugino vietinius gyventojus, sukeldavo muštynes.

Sulaikyti asmenys palaikė glaudžius ryšius su Vilniuje veikiančių nusikalstamų grupuočių nariais.

Šiems asmenims įteikti pranešimai dėl didelės vertės svetimo turto prievartavimo, kontrabandos, viešosios tvarkos pažeidimo.

Trims sulaikytiems Šalčininkų gyventojams - 40-mečiui T.B, 46 metų S.Š. ir 24 metų R.G. - įteikti pranešimai apie įtarimą dėl kyšininkavimo ir kurstymos piktnaudžiauti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
na va ir vel mentai prisisiko.bet netikiu kad jie bus nubausti .varnas varnui akies nekerta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių