Šalčininkų rajone sulaikyti du kontrabanda įtariami policininkai

Šalčininkų rajone sulaikyti du policijos pareigūnai, įtariami tarnybiniu automobiliu gabenę kontrabandą.

Trečiadienį apie 1 val. 20 min. pasieniečiai Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės-Šalčininkai sustabdė policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtą automobilį „Škoda Oktavia“.

Patikrinus Šalčininkų rajono policijos komisariatui priklausančią „Škoda Oktavia“, paaiškėjo, kad ja gabenamos aštuonios dėžės, iš viso 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Minsk“ su Baltarusijos banderolėmis.

Pirminiais duomenimis, automobiliu tarnybos metu vyko du uniformuoti Šalčininkų rajono policijos pareigūnai. Juos pasieniečiai sulaikė, iš policininkų paimti tarnybiniai ginklai.

Abu sulaikytieji pristatyti į Vilniaus rinktinę, trečiadienį vyko jų apklausa. Ten pat nugabentas ir „Škoda Oktavia“ bei kontrabandinės cigaretės.

Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir piktnaudžiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas trečiadienį žurnalistams sakė, kad minėta operacija su pasieniečiais rengta kelis mėnesius.

Tuo metu, kai buvo sulaikyti, Šalčininkų policininkai oficialiai patruliavo. Kontrabandinių rūkalų pareigūnai neslėpė, cigarečių dėžės tiesiog gulėjo bagažinėje.

Anot K.Lančinsko, kiek laiko pareigūnai užsiėmė kontrabanda, atsakys tyrimas.

Abu sulaikytieji – ilgamečiai policijos pareigūnai. Vienas policijoje tarnauja 22 metus, kitas – 14 metų.

„Pareigingumu labai neišsiskyrė. Vienas baustas tris kartus gana griežtai, kitas turėjo vieną tarnybinę nuobaudą“, – sakė policijos vadovas.

Jis neabejojo, kad Šalčininkų policininkai bus nušalinti nuo pareigų, dėl to spręs ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras ir teismas.

„Neabejoju, kad jie bus nušalinti, ir mes su jais atsisveikinsime dar iki galutinio teismo sprendimo“, – tvirtino K.Lančinskas.

Paklaustas, ar gresia kokia nors atsakomybė Šalčininkų policijos vadovybei, K.Lančinskas atsakė, kad ten neseniai dirbti pradėjo nauji vadovai.

„Tiesioginiai vadovai yra neseniai pradėję eiti pareigas Šalčininkuose, jie yra ne vietiniai. Dėl to pasirinktas toks sprendimas, kad jie būtų nevietiniai, kad tokios problemos būtų išaiškintos ir išgyvendintos“, – teigė Vilniaus apskrities policijos vadovas.

 


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
nieko cia naujo , visada kontrobanda lydi pareigunai tik antpeciai gal skiriasi

111

111 portretas
visi jie tokie

jo

jo portretas
tai tiesa,kad visi jie toki,bet ydomu ar automobily konfiskuos,nes su juo buvo vezama kontrobanda.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių