Šalčininkų rajone pasieniečiai nutvėrė mirtinai girtą vairuotoją

Netoli Šalčininkų kontrolės punkto pasieniečiams įkliuvo visiškai girtas vietos gyventojas, vairavęs automobilį „Alfa Romeo 156“. Jam nustatytas kone mirtinas neblaivumas – beveik 6 promilės, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienio vakarą Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patruliavo pasienyje su Baltarusija, Šalčininkų kontrolės punkto prieigose. Jų dėmesį patraukė keliu įtartinai manevravęs automobilis „Alfa Romeo 156“.

Link Šalčininkų važiavusį automobilį pasieniečiai prisivijo tarnybiniu visureigiu ir vairuotojui nurodė sustoti. „Alfa Romeo 156“ vairavęs 26 metų Šalčininkų gyventojas iškart pakluso ir pasieniečiams pateikė asmens tapatybės bei automobilio registracijos dokumentus.

Pareigūnai pajuto, kad nuo vairuotojo sklinda itin stiprus alkoholio kvapas. Paaiškėjo, kad vyras automobiliu per valstybės sieną nevyko. Prieš tai vietos keliais važinėjęsis šalčininkietis įsuko į plentą, vedantį nuo pasienio kontrolės punkto link Šalčininkų ir važiavo į miestą.

Taip pat nustatyta, kad vairuotojas neturi automobilio techninės apžiūros dokumento, o jo transporto priemonė neapdrausta privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu.

Paaiškėjo, kad „Alfa Romeo 156“ vairuotojo kraujyje – mirtina alkoholio koncentracija. Jam nustatytas 5,98 promilės girtumas.

Vyrą pasieniečiai perdavė į įvykio vietą iškviestam Šalčininkų rajono policijos komisariato ekipažui.

Policininkai vairuotojui pradėjo tris administracinių bylų teisenas: dėl transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, dėl techniškai netvarkingo automobilio vairavimo bei dėl privalomojo civilinės atsakomybės draudimo poliso neturėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių