Rumunijos žiniasklaida mirga nuo pranešimų apie A.Ūso mirtį

Aktyviai rašiusi apie Drąsiaus Kedžio mirtį ir visuomenės pasipriešinimą atiduoti jo dukrą biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, dabar Rumunijos žiniasklaida mirga ir nuo pranešimų apie vienintelio pedofilijos bylos įtariamojo Andriaus Ūso mirtį.

„Jis išvengė kulkos lemtingą dieną, tačiau buvo rastas negyvas sekmadienį“, - rašoma Simonaionescu.ro

Anot šio interneto puslapio, mergaitės tėvas D.Kedys buvo ieškomas dėl teisėjo ir savo sugyventinės sesers nužudymo, tačiau taip pat buvo rastas miręs įtartinomis, bet ne Lietuvos prokurorams, aplinkybėmis. Sekmadienį A.Ūsas, mergaitės krikštataėvis, įtartas jos tvirkinimu, žuvo taip pat įtartinomis aplinkybėmis. Jis išvyko pasivažinėti keturračiu ir rastas po kelių valandų miręs.

„Visos šios mirtys yra pedofilų klano darbas, siekiančio atsikratyti visų šeimos tragedijos liudytojų“, - rašoma Simonaionescu.ro

„D.Kedys, kaip įtariama nužudęs du žmones, kuriuos jis įtarė pedofilija, dabar gali ilsėtis ramybėje“, - rašoma Libertatea.ro

Šis interneto tinklalapis gana nemažai aprašo tai, ką skelbė Lietuvos spauda, cituoja pirmadienį spaudos konferencijoje tuomet dar laikinojo Generalinio prokuroro Raimondo Petrausko pasakytus žodžius, jog A.Ūsas galėjo mirti sustojus širdžiai, taip pat rašo, kad A.Ūso brolis Evaldas Ūsas abejoja, jog tai nelaimingas atsitikimas ir primena, kad trečiadienį turėjo būti atversta baudžiamoji byla. „Jį Dievas nubaudė“, - cituojami D.Kedžio motinos Laimutės Kedienės ir sesers Neringos Venckienės iškart po žinios apie A.Ūso mirtį, ištarti žodžiai.

„Paskutinis iš D.Kedžio mergaitės užpuolikų rastas negyvas“, - skelbia Bucharestherald.com.

Panašiomis antraštėmis ir tekstais žinios apie A.Ūso mirtį pasirodė ir Stiri.rol.ro, Time4news.ro, Portal.tfm.ro, Infostiri.net, Niuzer.ro, Qbox.ro, Stiam.ro. Šią žinią pranešė ir vietos televizijos kanalai.

Rumunijos žiniasklaida baiminasi, kad pedofilų klanas, kaip nereikalingą liudytoją gali pašalinti ir mažąją mergaitę, tačiau pabrėžia, kad ji yra saugi kol auga savo globėjos namuose.

Rumunijos spauda labai daug rašė ir apie D.Kedžio mirtį bei Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutartį, kuria jis nurodė nedelsiant grąžinti mergaitę motinai ir žmonių pasipriešinimą šios nutarties vykdymui.

Įdomiausia, kad triukšmą dėl Lietuvoje kilusio pedofilijos skandalo šioje šalyje kelia ne lietuviai, o patys rumunai. Išreikšdami savo paramą mergaitės globėjams ir D.Kedžio tėvams jie net buvo surengę piketą prie Lietuvos ambasados.          


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių