Rūkyti nepilnamečiams uždrausta ir Trakuose

Viešose vietose rūkyti nepilnamečiams draudžiančių miestų sąrašą pasipildė Trakai - draudimą įvedė rajono savivaldybės taryba.

Kaip pranešė Trakų savivaldybė, nuo šiol nepilnamečiams draudžiama rūkyti viešosiose Trakų rajono vietose - aikštėse, gatvėse, keliuose, pėsčiųjų ir dviračių takuose, parkuose, skveruose, miškuose, prie vandens telkinių, paplūdimiuose, vaikų žaidimo aikštelėse, poilsio ir rekreacinėse teritorijose, sporto aikštynuose, transporto sustojimo aikštelėse.

Rūkyti draudžiama ir daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose, sporto, kultūros ir kituose renginiuose, savivaldybės ir valstybinių įmonių, įstaigų patalpose ir jų teritorijose bei kituose visuomenės reikmėms naudojamuose pastatuose ir jų teritorijose.

Už draudimo rūkyti nesilaikymą asmenys atsako įstatymų nustatyta tvarka.

Liepos pabaigoje draudimas nepilnamečiams rūkyti viešose vietose įvestas ir Ukmergės rajone. Analogiškas sprendimas rugsėjį priimtas ir Neringos savivaldybėje.

Tabako kontrolės įstatyme nurodoma, jog savivaldybių tarybos turi teisę uždrausti rūkyti viešose ir kitose jų valdymo kompetencijai priklausančiose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių