Rudenį suaktyvėjo mašinvagiai

„Lietuvos draudimas“ šį rugsėjį ir spalio pradžioje praneša užfiksavęs automobilių vagysčių augimą. Rugsėjį vagišiams pavyko pavogti du kartus daugiau automobilių nei vasaros laikotarpiu, o pirmąją spalio dekadą pavogta tiek, kiek per visą liepos mėnesį.

Per rugsėjo mėnesį mašinvagių pavogti automobiliai „Lietuvos draudimui“ kainuos 577 tūkstančius litų. Vagystės nesiliauja ir įsibėgėjant spaliui. Per pirmąsias 10 spalio dienų jau pavogta 10 „Lietuvos draudimo“ klientų mašinų už 219 tūkst. Litų. Draudikai pastebi, kad ilgapirščius pradėjo dominti anksčiau buvusios „nepaklausių“ markių transporto priemonės -tokios kaip „Škoda“, „Honda“. Iš viso nuo metų pradžios jau pavogti 123 draudimo bendrovėje drausti automobiliai.

„Vidutinė vagystės žala siekia 25 tūkst. Litų, o rugsėjį populiariausių vagiamų automobilių tarpe išsiskyrė „Honda“ markės automobiliai, jie sudaro penktadalį visų pavogtų mašinų. Anksčiau šios markės automobiliai nebuvo tokie populiarūs vagių tarpe – jei 2008 buvo pavogtos 3, 2009 – 6, o šiemet jau pavogta 11 „Hondų“. Tuo tarpu „Škodų“ vagysčių nebuvo užfiksuota nei 2008, nei 2009 m., o štai šiemet jau 6 „Škodos“ atsidūrė ilgapirščių rankose. Įprastai pavasaris ir ankstyvas ruduo būna nuostolingiausi mėnesiai automobilių savininkams, nes būtent šiuo laikotarpiu jų pavagiama daugiausiai, tačiau spalio pradžia net mus nustebino – jei ir toliau mašinos bus vagiamos tokiais tempais, sulauksime mėnesio vagysčių rekordo liūdnąja prasme. Tokio mėnesio mūsų bendrovės draudimo istorijoje nėra buvę pastaruosius dvejus metus”, – sako „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Policijos departamento duomenimis, šiemet per aštuonis mėnesius užregistruotos 1165 automobilių vagystės arba  13,8 proc. daugiau nei pernai. Policijos duomenimis, vagys vis rečiau renkasi grobti apdraustus automobilius, vidutiniškai pavagiama apie 13 proc.  apdraustų automobilių.

Kaip ir ankstesniais metais, labiausiai vagis masina „VW“ (Passat, Toureg, Golf) , „Audi“ (A6, A4) ir „BMW“ (5, 7) markių automobiliai, o daugiausiai vagysčių įvyksta Vilniuje ir Kaune.


Šiame straipsnyje: automobilisvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių