Rokiškio rajono bažnyčioje siautėjęs jaunuolis turės mokėti baudą

Už nederamą elgesį Rokiškio rajone esančio Suvainiškio miestelio Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje vienam jaunuoliui skirta 650 litų bauda.

Panevėžyje besimokančiam 22 metų suvainiškiečiui K.B. ši bauda skirta už įžūliais veiksmais ir patyčiomis pademonstruotą nepagarbą aplinkai bažnyčios šventoriuje, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Tokį sprendimą, patenkinęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Renaldo Žalio prašymą baigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir skirti kaltinamajam 5 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio baudą, priėmė rajono apylinkės teismas.

Anot prokurorų, su grupe bendraamžių, apsvaigusių nuo alkoholio, įžūliais veiksmais ir patyčiomis pademonstravęs nepagarbą aplinkai jaunuolis buvo kaltinamas pažeidęs viešąją tvarką.

Spalio 29 dieną Suvainiškio miestelio centre esančios Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios šventoriuje penki neblaivūs jaunuoliai, ant Šv. Marijos statulos uždėję autobuso stotelėje rastą seną, apsilupusiais dažais motociklininko šalmą, linksmindamiesi įsiamžino nuotraukose.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė ir apklausė įtariamuosius, tarp kurių - 20-23 metų jaunuoliai, gimę ar augę Suvainiškyje, tačiau kai kurie jų dabar mokosi ar gyvenana kitur.

Už viešosios tvarkos pažeidimus - įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis ar vandališkais veiksmais pademonstruotą nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, visuomenės rimties ir tvarkos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu ar laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: vandalizmasvandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
"mokosi ar gyvenana kitur." - rasyt viena karta ismokit, tai juk ne komentarus rasot, o straipsni idiotai... negi rasybos negalit pasitikrint...

Pasedet

Pasedet portretas
Tegul pasodina bent menesiui, kad ikrestu proto jam bachurai

1am

1am  portretas
pederaste ,o kaip pats rašai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių