Reketu įtariami Gatajevų globotiniai lieka už grotų

Kauno rajono apylinkės teismas penktadienį po pietų iš dalies patenkino prokurorų prašymą ir leido mėnesiui suimti tris turto prievartavimu įtariamus čečėnų tautybės vyrus.

Į Kauno rajono policijos kriminalistų pasalą Karmėlavos seniūnijoje, Markavos kaime įtariamųjų trijulė pakliuvo dar trečiadienį vakare, apie 18.30 val. Iškart po to visi sulaikytieji atsidūrė areštinėje. Kaltinimus palaikantis prokuroras prašė teismo leisti suimti juos maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui, tačiau šis prašymas patenkintas iš dalies - įtariamieji suimti mėnesiui.

Rytų kovos menus kultivuojantis ir kudo kovų ringe ne sykį pasižymėjęs 26 metų amžiaus Ali Latajevas ir du jo bendražygiai - 22-ejų Muradas Ucajevas bei 26 metų Khalidas Temiraljevas - įtariami prievartavę didelės vertės turtą iš vieno karmėlaviškio. Konkrečiau - rusų pilietybes turintys, tačiau jau senokai Lietuvoje gyvenantys čečėnai bandė prievarta išreikalauti iš nukentėjusiojo nemažą sumą pinigų.

Bylos duomenimis, įtariami reketininkai nevengė smurto. Jų taikiniu tapęs vyras buvo sumuštas, o galiausiai jam grasinta ir šaunamuoju ginklu.

Neoficialiais duomenimis, pernai vasarą čečėnai uždarbiavo padėdami karmėlaviškiui statytis namą. Baigę darbus, jie sulaukė tik dalies žadėto ir sutarto darbo užmokesčio. Sulaikytieji tvirtina tenorėję susigrąžinti jiems priklausančius pinigus.

Baudžiamasis kodeksas už apgaule įgytą didelės vertės svetimą turtą numato griežtą laisvės atėmimo bausmę, galinčią siekti iki aštuonerių metų.

Kriminalistai inscenizavo, esą nukentėjusysis sutiko su reketininkų reikalavimais. Vyriškis atidavė čečėnams pinigus, kuriuos iš anksto pareigūnai buvo sužymėję. Iškart po to pasaloje laukę teisėsaugininkai užtvėrė kelią iš sandorio vietos automobiliu besišalinusiems čečėnams ir visus tris juos sulaikė.

Kauno rajono policija prašo atsiliepti asmenis, galėjusius nukentėti nuo šių sulaikytųjų. Nukentėjusieji prašomi kreiptis į Kauno rajono policijos komisariatą, esantį adresu V.Putvinskio g. 14, Kaune, ar skambinti telefonais: (8-37) 303 951, 321 543 budėtojui (visą parą) ir 303 341 Kriminalinės policijos skyriaus vyresniajai tyrėjai Laurai Sipavičiūtei (darbo dienomis) arba kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.


Šiame straipsnyje: Gatajevai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių