Reikalaujama keisti D.Kedžio dukters susitikimų su motina vietą

Jei nebus imtasi priemonių, kad Drąsiaus Kedžio dukters ir jos motinos Laimutės Stankūnaitės susitikimai vyktų labiau mergaitei palankioje vietoje, grasinama visai jos neišleisti į šiuos susitikimus.

Visuomeniniai judėjimai „Drąsiaus kelias“ ir „Vytis“ išsiuntė pareiškimą šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei, teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui, vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui, generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir generaliniam policijos komisarui Vizgirdui Telyčėnui.

Šiame pareiškime teigiama, kad vaiko susitikimai su mama turi vykti įprastoje, netraumuojančioje mažametę, aplinkoje, pritaikytoje  tokiem susitikimams. Pareiškėjų nuomone, tokia vieta galėtų būti jos globėjų Neringos ir Aido Venckų namai, kur jau beveik metus gyvena mažametė ir kuri, galima sakyti yra užaugusi šių namų aplinkoje, nes jos senelių namas visai šalia.

Dviejų judėjimų narių nuomone, privaloma atsižvelgti ir į mergaitės norą bendrauti su motina. „Prieš susitikimus su biologine motina, D.Kedžio dukrelė tampa irzli, ją užvaldo negatyvios mintys ir baimė. Mergaites, kaip liudytojos, saugumui vežiojimas iš Garliavos i Kauną, taip pat kelia
grėsmę, o Policijos komisariato aplinka, kaukėtų vyrų  apsuptis psichologiškai veikia net suaugusį žmogų“, - rašoma pareiškime.

Prezidentei ir aukštiems teisėsaugos institucijų pareigūnams adresuotame pareiškime klausiama, koks įstatymas įpareigoja dirbančią mergaitės globėja vežioti pas  niekur nedirbančiai motinai? Ir kas nusprendė, kad šiems susitikimams geriausia vieta – policijos komisariatas? „Suprantama, globėja turi sudaryti sąlygas motinai pasimatyti su dukra, bet teismo nutartis, įpareigojanti globėją vežti vaiką pasimatyti su motina į Policijos komisariatą, pažeidžia ne tik
moralės normas, vaiko interesą, bet ir įstatymus. Tiek mergaitė, tiek jos biologinė motina yra  valstybės saugomos, kaip liudininkės, bet  mergaitė lanko darželį, o motina – niekur nedirba. Iš to kyla natūralus klausimas - kieno čia interesai svarbesni?“, - klausia pareiškėjai.

Judėjimų „Drąsiaus kelias“ ir „Vytis“ narių nuomone, sprendžiant D.Kedžio dukrytės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą, teisme turi būti išklausyta ir mergaitės nuomonė, ji pati turėtų pasakyti, ne tik su kuo nori gyventi, bet ir ar iš viso pageidauja susitikimų su motina.

„Mes negalime toleruoti tokios teisės, kai mažametė mergaitė, kurios vaikystė ir taip jau sugriauta, būtų ir toliau luošinama. Atsakykite, ar numatyta įstatymuose, kad vaikų luošinimo sąskaita, būtų statoma teisės piramidė? Todėl neleisime vykdyti mergaitės atžvilgiu nusikalstamo teismo sprendimo“, - teigiama pareiškime.

Pabaigoje, pareiškėjai teigia, kad jei per 10 dienų nesulauks iš institucijų vadovų, kuriems adresuotas šis pareiškimas, atsakymo apie numatomas priemones kaip ištaisyti esamą padėtį, jie neleis daugiau mergaitės traumuoti ir vežti į policiją.


Šiame straipsnyje: KedysKedytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių