Raseinių rajone aptikta didelė naminės degtinės varykla

Pareigūnai Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijos Pašilaupių kaimo miške aptiko naminės degtinės gamyklą, kurioje tuo metu dirbo trys asmenys.

Birželio 17 d. tikrindami gautą informaciją Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai sulaikė tris asmenis, kurie organizavo neteisėtą namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybą.

Pareigūnai asmenis užklupo kaip tik tuo metu, kai keturiais aparatais vyko naminės degtinės gamybos procesas. Garintuvuose buvo garinama apie 2000 litrų raugo bei buvo jau pagaminta 330 litrų naminės degtinės. Taip pat šalia esančiose talpyklose buvo užraugta apie 4500 litrų raugo, skirto naminės degtinės gamybai.

Pareigūnų nustatyta naminės degtinės gamykla išsiskyrė savo dydžiu bei gaminamos produkcijos kiekiu. Patekti į minėtą gamyklą buvo galima per specialiai per upelį pastatytu tiltu. Iš už 200 m. esančio upelio, į minėtą gamyklą, naudojant giluminį vandens siurblį, buvo atvestas vandentiekis, kuriuo buvo tiekiamas vanduo, reikalingas naminės degtinės gamybos procesui, o iš šalia esančios sodybos atvestas elektros kabelis, užtikrinantis elektros energijos tiekimą.

Per dieną minėtoje gamykloje buvo pagaminama apie 500 litrų naminės degtinės, kuri buvo realizuojama aplinkiniuose rajonuose. Asmenys, siekdami gamybos vietoje palikti kuo mažiau pėdsakų, išgarintą raugą supildavo į statinę ant ratų, kurią vėliau išveždavo.

Šiais metais tai viena iš didžiausių pareigūnų aptiktų naminės degtinės gamyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių