Pustrečių metų berniuką prievartavęs vyras kalės 12 metų

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė už mažamečio berniuko seksualinį prievartavimą 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteisto Nikolajaus B. (gim.1968 m.) skundą.

Apeliacinio teismo nuomone, Nikolajus B. padarė labai sunkų nusikaltimą, veikdamas tiesiogine tyčia, prieš mažametį vaiką ir pasinaudodamas jo bejėgiška būkle dėl mažametystės.

Teismas konstatavo, kad pustrečių metų trukęs prievartavimas gali turėti ir ilgalaikių neigiamų pasekmių normaliai vaiko asmenybės raidai. Todėl teismo nuomone, pirmosios instancijos teismo sprendimas skirti Nikolajui B. 12 metų laisvės atėmimo bausmę yra pagrįstas, jos švelninti nėra pagrindo.

Kolegija mano, kad pirmosios instancijos teismas byloje surinktus įrodymus įvertino tinkamai, pagrįstai pripažino Nikolajų B. atlikus prievartinius seksualinio pobūdžio veiksmus prieš nukentėjusįjį berniuką ir tinkamai juos įvertino baudžiamojo įstatymo požiūriu.

Nuteistasis mažametį berniuką seksualiai prievartavo 2004-2006 m.

Nikolajus B. nesutiko su pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu ir tvirtino, kad jis mažamečio seksualiai neprievartavo ir negali atsakyti už tai, kad vaikas su savo nepilnamečiais draugais patys seksualiai santykiaudavo. Esą, vaikas jį apkalbėjo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: pedofilijanuosprendis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių