Prokurorai tikrins, ar LKF vadovas M. Balčiūnas suimtas pagrįstai

Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui skirtas 20 dienų suėmimas apskųstas aukštesnės instancijos teismui, pirmadienį patvirtino jo advokatas.

„Prašome panaikinti teismo nutartį, pagal kurią skirtas kardomasis kalinimas ir paleisti, kadangi jis paskirtas be pagrindo“, – sakė advokatas Gintaras Černiauskas.

Skundą Panevėžio apygardos teismas nagrinės ketvirtadienį.

Pasak jo, prokuratūra formaliai pareiškė, kad ikiteisminiame tyrime yra neapklaustų asmenų, o M. Balčiūnas gali daryti įtaką jų parodymams ir tokiu būdu trukdyti tyrimui.

„Tačiau jokių duomenų, kad ji tą ketintų daryti, nepateikta“, - sakė advokatas.

G.Černiauskas mano, kad suėmimas naudojamas tam, kad M. Balčiūną būtų galima priversti liudyti ir psichologiškai gniuždyti, o ne siekti tų tikslų, kurie yra apibrėžti įstatymu.

Praėjusią savaitę Panevėžio miesto apylinkės teismas leido 20 dienų suimti korupcija įtariamą M. Balčiūną, prokurorai prašė skirti dviejų mėnesių trukmės suėmimą.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, kad nusprendė patikrinti Panevėžyje atliekamą tyrimą, kuriame dėl savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio rekonstrukcijai bei M.Balčiūno suimti dar du asmenys.

Generalinė prokuratūra „paprašė Panevėžio kolegų pateikti tyrimo medžiagą patikrinimui“, – pirmadienį patvirtino prokuratūros atstovė Vilma Mažonė.

Pasak jos, toksį sprendimą prokuratūra priėmė „reaguodama į viešoje erdvėje keliamas abejones dėl ikiteisminio tyrimo dėl galimo korupcinio pobūdžio nusikaltimo, tiriant miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio “Romantic„ rekonstrukcijai, teisėtumo“.

Drauge su M. Balčiūnu sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė liks suimti mėnesį. Pasak advokato G. Černiausko, jo kolegos advokatai taip pat ketino skųsti jų ginamiesiems skirtą suėmimą.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
absurdas,kaip jie ateityje gales dirbti jei nepasitiki vienas kitu nusispjauti i viesa nuomone is kur jie gali zinoti kas ka daro.Juk teismas pratese kardomaja priemone suemima 20 paru tai ka GP ir teismu nepasitiki

Sraigė

Sraigė portretas
paleiskit tą Balčiūną, nes visi jau baigia nuprotėti.

as

as portretas
Į tinklą pakliuvo savas ,lojalus , o savus reikia traukti . Tam privalo pasitarnauti ir prokuratūra.Tada kam Lietuvoje reikalingi nepriklausomi teismai , o gal teismai vis dėlto priklausomi .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių