Prokurorai prašo pasodinti buvusį kolegą

Anksčiau siūlę buvusį kolegą Eriką Vaitekūną nuteisti lygtinai, Generalinės prokuratūros prokurorai dabar prašo jam palikti realią laisvės atėmimo bausmę.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) pateikė kasacinį skundą, prašydama panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį E.Vaitekūnui ir palikti galioti Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo buvusiam prokurorui skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Kasaciniame skunde nurodoma, kad Lietuvos apeliacinio teismo šių metų liepos 14 dienos nuosprendis naikintinas dėl netinkamai pritaikyto Baudžiamojo kodekso bendrosios dalies normų, reglamentuojančių bausmės paskirtį ir bausmės vykdymo atidėjimą, taip pat dėl neteisingai paskirtos bausmės už padarytą veiką.

"Generalinės prokuratūros prokuroro, kuriam keliami aukštesni kvalifikacijos ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, kuris ne tik pats organizuoja centrinių ikiteisminio tyrimo įstaigų atliekamus ikiteisminius tyrimus itin svarbiose bylose, tačiau kontroliuoja ir žemesnių prokuratūrų prokurorų procesinę veiklą, padaroma žala gerokai didesnė: pakertamas pasitikėjimas visa prokuratūros sistema, valstybės tarnyba, pačia valstybe", - teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

Anot jo, E.Vaitiekūno įvykdyta nusikalstama veika padarė ypač didelę neturtinę žalą prokuratūros, kaip teisėsaugos institucijos, autoritetui.

Būdamas Generalinės prokuratūros pareigūnu E.Vaitekūnas pats reikalavo kyšio.

"Atsižvelgiant į E.Vaitekūno padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį ir pobūdį, nusikalstamos veikos baigtumą, atliktų nusikalstamų veikų apimtį, tyčios turinį, nuteistojo asmenybę, yra pagrindo manyti, kad bausmės tikslai nebus pasiekti ir įgyvendinti be realaus laisvės atėmimo bausmės atlikimo", - sakoma pranešime.

Lietuvos apeliacinis teismas atidėjo metams žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu skirtą realią laisvės atėmimo bausmę.

Kauno apygardos teismas šių metų kovo 21 dieną E.Vaitekūną pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir nuteisė laisvės atėmimu 1 metams ir 6 mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Anksčiau kaltinimą byloje palaikę Generalinės prokuratūros prokurorai neprašė buvusiam kolegai skirti realios bausmės.


Šiame straipsnyje: Vaitekūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių