Prokuratūra prašo metams įkalinti krepšininko A.Macijausko užpuoliką

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra trečiadienį už krepšinio karjerą baigusio Arvydo Macijausko užpuolimą teismui pasiūlė metams įkalinti vilnietį Egdarą Dančenkovą.

Tuo tarpu nukentėjusiojo advokatas prašė priteisti 1 litą turtinės ir 10 tūkst. litų neturtinės žalos.

Baudžiamąją bylą nagrinėjančio Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo atstovė spaudai Neringa Metrikienė BNS sakė, kad teismas nuosprendį skelbs lygiai po mėnesio - spalio 26 dieną.

Anksčiau už narkotikų laikymą teistam 26 metų E.Dančenkovui pateikti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

A.Macijauskas užpultas pernai birželį prie namų „Helios City“ pastate, esančiame Savanorių prospekte Vilniuje. Sportininkui buvo sužalotas veidas, išmuštas dantis.

E.Dančenkovas yra suimtas kitoje baudžiamojoje byloje, jį į teismą nuolat lydi policininkai.

2011 metų policijos ataskaitoje teigiama, kad pernai pareigūnai išskaidė E..Dančenkovo organizuotą nusikalstamą grupuotę, kuri organizavo ir platino dideliais kiekiais narkotines medžiagas bei turėjo gatvės platintojų tinklą. Buvo sulaikytas 21 asmuo, iš neteisėtos apyvartos išimta 5,5 kilogramo metamfetamino, 1 kilogramas kanapių ir 100 gramų heroino. Policija šios grupuotės sutriuškinimą vertina kaip vieną iš reikšmingiausių savo darbų 2011 metais.

Dešimties klasių išsilavinimą turintis E.Dančenkovas dar 2004-aisiais teistas už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis, tąsyk už grotų jis praleido pusmetį.

Dabar vienoje byloje už su narkotikais susijusius nusikaltimus jis nuteistas kalėti dešimčiai metų, bet nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERIAUSIA

GERIAUSIA portretas
IS VISO NETEISTI O KAM GERIAU MACIJAUSKA PASODINT KOKIEMS 5 METAMS CIA LIETUVA STEBUKLU SALIS KUR I KALEJIMUS KALTU NESODINA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių