Profesionalaus vagies auka tapo advokatas

Vilnietį Rolandą Grigorjevą drąsiai galima vadinti vagimi su stažu. Už svetimo turto ir mokėjimo kortelių vagystes bei dokumento pasisavinimą šis 32 metų vyras nuteistas jau 10 kartą.

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas šįkart jam skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę.
Tomu Petrausku pasivadinęs R.Grigorjevas šių metų balandžio 8 d. užsuko į Kalvarijų gatvėje įsikūrusią advokatų kontorą. Kaip teisme aiškino kaltinamasis, jo tikslas buvo vienintelis - ką nors pavogti. Prisistatęs svetimu vardu ir pavarde vyras, nors ir yra nevedęs, pareiškė norintis skirti su žmona.

Buvo sutarta, kad vyras konsultacijai pasirodys kitą dieną. Vos tik advokatas nusisuko, R.Grigorjevas stvėrė ant stalo gulėjusį 649 litų vertės mobiliojo ryšio telefoną ir pasišalino. Vėliau jis šį telefoną pardavė taksi vairuotojui už 240 litų.

Panašiai R.Grigorjevas apvogė ir Rugių gatvėje veikiančio odontologijos kabineto klientę. Birželio 18 dieną užėjęs į odontologijos kabinetą jis užkalbino stomatologę, o kai ši nusisuko užrašyti tariamai dantų tvarkytis atėjusį klientą, paėmė ant kėdės padėtą rankinę, paslėpė ją po striuke ir gražiai atsisveikinęs išėjo.

Rankinė buvo klientės, kuriai stomatologė tvarkė dantis. Joje buvo mobilusis telefonas, vairuotojo pažymėjimas, banko mokėjimo kortelė, nemažai grynųjų pinigų. Iš viso jai padarytus nuostolius moteris įvertino 1940 litų.

Pasak R.Grigorjevo išėjęs iš odontologijos kabineto, jis apžiūrėjo savo laimikį. Grynuosius pinigus, apie 700 - 800 litų pasiėmė ir išleido, mobilųjį telefoną pardavė už 50 litų, o rankinę su visais joje buvusiais dokumentais išmetė.

R.Grigorjevas yra pripažintas recidyvistu, 2008 m. gruodžio 12 d. paleistas iš paskutinės įkalinimo vietos, kur praleido beveik 3 metus, niekur nedirbo.

Teismas patenkino abiejų nukentėjusiųjų civilinius ieškinius bei priteisė po 1000 litų neturtinei žalai atlyginti.


Šiame straipsnyje: vagisteismasGrigorjevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių