Prieš teismą stos mergaitę į savižudybę galbūt pastūmėję nepilnamečiai

Jonavoje prieš teismą stos šeši nepilnamečiai, kuriuos prokurorai kaltina neteisėtais veiksmais pastūmėjus bendraklasę į savižudybę.

Jonavos rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl Jonavoje nusižudžiusios mergaitės. Byla perduota nagrinėti Jonavos rajono apylinkės teismui, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vitalijus Jaroščenka įtarimus byloje pateikė šešiems nusižudžiusios jonaviškės klasiokams, kurie galėjo pastūmėti ją ryžtis tokiam žingsniui: vienam - dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kitiems - įžeidimo bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Apylinkės teismas vienuolikos nepilnamečių vaikų tėvams priėmė nutartį dėl tėvų valdžios nepanaudojimo ir dviem nepilnamečiams - dėl smulkaus chuliganizmo.

Pasak prokuroro, mergaitės bendraklasiai vienus metus ją terorizavo, naudojo prieš ją fizinį smurtą, bendraamžių akivaizdoje žemino ir kitaip iš jos tyčiojosi. 2007 metų rudenį mergaitė nusižudė.

Šioje byloje be paminėtų šešių įtariamųjų baudžiamojon atsakomybėn patraukti dar du nepilnamečiai, tačiau jaunuoliams išvykus į užsienį, byla dėl jų buvo išskirta į atskirą ikiteisminį tyrimą.

Prie šio įvykio nusikalstamais veiksmais prisidėjusiems jaunuoliams, kurie viešai veiksmais, žodžiais ar raštu užgauliai žemino žmogų, gresia laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų, o tiems, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: savižudybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių