Prieš teismą stos JAV banko apiplėšimu įtariami vilkaviškiečiai

Pasinaudojus vogtais elektroninės bankininkystės identifikaciniais duomenimis ir neteisėtai prisijungus prie JAV finansų įstaigų klientų sąskaitų, pagrobta ir į Lietuvą pervesta apie 400 tūkst. JAV dolerių.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba su Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu įgytų daugiau nei 900 tūkst. litų. Pinigų plovimu kaltinami vilkaviškiečiai 29 metų Mindaugas Parfionovas ir 23 metų Mindaugas Virbickas.

Nustatyta, kad įtariamasis M.Parfionovas rasdavo asmenis, į kurių banko sąskaitas buvo pervedami, o vėliau išgryninami, pinigai. Vien M.Parfionovui tarpininkaujant iš trijų asmenų banko sąskaitų arba naudojantis grynųjų pinigų perlaidų sistema išgryninta 900 tūkst. litų. Išaiškinta, kad ir antras įtariamasis ne tik grynindavo pinigus, bet ir naudodavo asmeninę banko sąskaitą pervesti sukčiavimu įgytoms lėšoms.

Vien į M.Virbicko sąskaitą pervesta daugiau nei pusė milijono litų. Iš užsienio pervedami pinigai buvo išgryninti Vilkaviškyje, Marijampolėje ir Kaune. Surinkta pakankamai duomenų, kad paimtus pinigus įtariamieji M.Parfionovas ir M.Virbickas perduodavo šiuo metu ieškomam įtariamajam Vytautui Parfionovui.

Vilkaviškiečių vykdyta pinigų plovimo nusikalstama schema atskleista, kai prieš porą metų FNTT tyrėjai surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją. Per ją Kaune, Laisvės alėjoje, netoli vieno komercinio banko skyriaus, buvo sulaikyti M.Parfionovas ir M.Virbickas, jie iš banko sąskaitos buvo paėmę iš JAV nusikalstamu būdu pervestus daugiau nei 130 tūkst. litų.

Tuomet nustatyta, jog šie pinigai buvo pervesti iš vieno JAV piliečio sąskaitos Kanados banke, o banko sąskaita atidaryta pasinaudojus vogtais JAV piliečio asmens dokumentais.

Itin sudėtingo tyrimo metu buvo bendradarbiauta su JAV ir Kanados teisėsaugos institucijomis – tirti pinigų pervedimai iš JAV į Lietuvą, prisijungimo prie sąskaitų mechanizmas.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas vilkaviškiečiams gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

2010 metais spauda rašė, kad „hakeriu“ pravardžiuojamas Vilkaviškio rajono Virbalio miestelio gyventojas V.Parfionovas ir jo brolis buvo sukėlę sumaištį tarp JAV bankininkų ir specialiųjų tarnybų agentų. Sekti kompiuterinių sukčių gaują FNTT tyrėjai pradėjo 2009 metais. Tada į juos kreipėsi JAV specialiųjų tarnybų darbuotojai. Amerikiečiams nerimą kėlė nuolatos iš JAV piliečių sąskaitų bankuose pradingstantys pinigai. Paaiškėjo, kad jie dažniausiai pervedami į Lietuvą ir Latviją.


Šiame straipsnyje: banko apiplėšimasnusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pats

pats portretas
Dievas leido vogt is amerikosu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių