Prieš teismą stos dar du studento egzekucijos dalyviai

Netrukus prieš teismą stos dar du jauni panevėžiečiai, kartu su dvylika jau nuteistų bendrininkų įtariami dalyvavę studento egzekucijoje.

Vienas įtariamasis pasislėpė baigiant teisme nagrinėti bylą, kitas – atliekant ikiteisminį tyrimą.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų tirtose ir teismui perduotose bylose 22 metų V.P. bei 21 metų G.G. kaltinami tyčiniu jauno žmogaus nužudymu dėl chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimų.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros pranešimo, abu kaltinamieji, siekdami išvengti bausmių, mėgino pasislėpti užsienyje, bet buvo surasti ir pargabenti.

G.G. byla išskirta ir perduota teismui pernai vasarą, V.P. perduotas teismui kartu su bendrininkais prieš dvejus metus rudenį, tačiau pažeidė jam paskirtą kardomąją priemonę ir pasislėpė.

2009 metų sausio 5-osios vakarą 25 metų panevėžietis, automobiliu išvykęs į paskaitas Kauno technologijos universiteto Panevėžio institute, bendraamžių buvo persekiojamas miesto gatvėmis ir užpultas sankryžoje netoli Kristaus Karaliaus Katedros.

Užpuolikų smurto ir kelių šūvių sunkiai sužalotas vaikinas sausio 12 dieną mirė ligoninėje.

Byla dėl nusikaltimų žmogaus gyvybei ir viešajai tvarkai baudžiamąją bylą apygardos teismui buvo perduota 2010 metų rugsėjo 17 dieną, tačiau jos nagrinėjimas užtruko, nes, pasak prokurorų, teisiamieji įvairiais būdais siekė vilkinti procesą.

Šiemet sausio 11 dieną paskelbtu nuosprendžiu keturi panevėžiečiai nuteisti už studento nužudymą. T.K. kalės 15 metų, T.G. ir E.K. – 14 metų, K.K. – 7 metus.

Kitiems aštuoniems skirtos švelnesnės laisvės atėmimo ar jos apribojimo bausmės, baudos, įpareigojimai.

Manoma, kad jaunuolių gauja užpuolė ir nužudė niekuo dėtą jaunuolį. Apsiginklavę metaliniais strypais, beisbolo lazdomis ir revolveriais panevėžiečiai mieste ieškojo juos anksčiau nuskriaudusios grupuotės narių. Studento automobilis jiems pasirodė panašus į tos gaujos nario automobilį.

Įstatymas už nusikaltimą žmogaus gyvybei – nužudymą dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių