Prieš teismą stos broliai, žiauriai nukankinę retos veislės šunį

Utenos rajone esančio Juknėnų kaimo gyventojai, 34 metų broliai A.K. ir G.K. stos prieš teismą už tai, kad nukankino retos Lietuvoje veislės - jagdterjerų - veislės šunį.

Savo šuns Čiako to paties kaimo gyventojas pasigedo 2012 metų balandžio mėnesio rytą. Veltui ieškojęs savo keturkojo draugo šeimininkas vėliau sužinojo, kad šis pagrobtas ir nuskandintas, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Alkoholio nevengiantys broliai prisipažino, kad būdami girti vidurnaktį įsibrovė į voljerą ir užrišę virvę ant kaklo išsitempė šunį prie tvenkinio.

Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Ina Zabilienė teigė, kad specialistai, nustatę mirties priežastį, konstatavo, jog su pagrobtu augintiniu susidorota žiauriai – smaugiant ir paskandinant. Kaltinamieji, surišę šunį ir įkišę į vieno brolių megztinį kartu su prikabintais akmenimis, įmetė į tvenkinį.

Būtent megztinis, kurį padėjo atpažinti kiti kaimo gyventojai, padėjo identifikuoti kankintojus.

Nukentėjęs augintinio savininkas, netekęs reto jagdterjerų veislės šuns, pateikė jo kilmės liudijimą ir pagal respublikinės medžioklinės šunininkystės centro duomenis nustatė patirtą beveik 6 tūkst. litų turtinę ir 4 tūkst. litų neturtinę žalą, įvertinęs ją 10 tūkst. litų civiliniu ieškiniu.

Už gyvūno kankinimą ar žiaurų elgesį su juo broliams gresia viešieji darbai, bauda ar laisvės atėmimas iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Du išgamos debilai...

alex

alex portretas
Ka reiskia ziauriai ar neziauriai??? Zurnaliuga visai nuprotejes gal? Paskandint tai ziauriai,nusaut-ziauriai,pakart-ziauriai!!! Tai pasakyk man beproti tu vienas,kaip uzmust neziauriai??? Gal pakart glostant,ar poteriaujant???

To alex

To alex portretas
Tu tikriausiai ką tik parūkiai kažiko ? Matai kaip smegenus susuka.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių