Prieš sutuoktinių porą smurtavę panevėžiečiai dirbs globos įstaigose

Anykščių rajone incidentą išprovokavęs ir sveikatą dėl chuliganiškų paskatų sutrikdęs 40-metis panevėžietis S.T. su dviem sūnumis bei jų pusbroliu nuteisti dvejų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Tėvui ir jo vaikams paskirtos auklėjamojo ir baudžiamojo poveikio priemonės - įpareigojimai per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos atlikti po 40 ir 30 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose ir organizacijose, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Teismas priteisė solidariai sumokėti Panevėžio teritorinei ligonių kasai gydymo išlaidas - per 4 tūkst. litų, taip pat atlyginti nukentėjusiesiems 1 tūkst.140 litų turtinės žalos, 7 tūkst. litų neturtinės žalos ir 1,2 tūkst. litų teisinės pagalbos išlaidų.

Anykščių rajono Kirmėlių kaimo keliuku vėlyvą vasaros vakarą ėjusius garbaus amžiaus sutuoktinius, kurie grįžo namo palydėję svečius, užsipuolė netoliese tuo metu gyvenęs neblaivus S.T.

Vyriškis, įžūliai priekabiavęs prie sutuoktinių, sulaukė priekaištų už girtavimą. Supykęs jis smogė kumščiu juos išsakiusiai moteriai, pargriovė ją ant žemės ir puolė spardyti. Sutuoktinis pamėgino ginti žmoną, tačiau į pagalbą incidentą išprovokavusiam tėvui atskubėję du sūnūs su giminaičiu pratęsė chuliganišką smurto išpuolį prieš vyresnius amžiumi sutuoktinius, mušė ir spardė moterį ir jos vyrą.

Smurtautojų 36 smūgius patyrusiems nukentėjusiesiems buvo sutrikdyta sveikata, sutuoktiniui sulaužyta koja, operuotas šlaunikaulis, žmonai plyšo kelio meniskas.

Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Rita Čepienė, dirbanti Anykščiuose, palaikiusi valstybinį kaltinimą ir prašiusi griežtesnių bausmių kaltinamiesiems už chuliganišką smurto išpuolį viešoje vietoje prieš garbaus amžiaus sutuoktinius, teigia, kad šios nusikaltimų žmogaus sveikatai ir viešajai tvarkai baudžiamosios bylos nagrinėjimas teisme užsitęsė pernelyg ilgai dėl vieną kaltinamųjų ginusios advokatės prašymų skirti papildomas ekspertizes nukentėjusiųjų patirtiems sužalojimams ir sveikatos būklei nustatyti, į teismo posėdį buvo kviečiamas ir teismo medicinos specialistas.

Kaip vėliau paaiškėjo, dėl gynybos prašymų be reikalo buvo atidedami posėdžiai, nes gautos papildomos specialistų išvados tik patvirtino jau pateiktas byloje.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų dviem ar daugiau žmonių baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
kaip smurtautojai gali dirbti globos įstaigoje. Va, kad paskirtų griovių kasti, mėšlą mėžti ar dar kokius pačius sunkiausius darbus dirbti, tai suprasčiau, o dabar? Smurtautojai -- pavojingi visuomenei. Juos reikia izoliuoti, o neleisti prie globos reikalingų žmonių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių