Prie prokuratūros reikalauta teisėsaugos institucijų apsivalymo

Antradienį Vilniuje prie Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūrų susirinkę piketuotojai piktinosi bylų vilkinimu ir pedofilijos bylos tyrimu.

Į Algirdo Paleckio „Fronto“ surengtą piketą atvyko apie 40 žmonių, tarp jų ir radikaliomis pažiūromis garsėjantis Mindaugas Murza su savo pasekėjais.

Paminėjęs visas rezonancines bylas, kurios anot jo, prokurorų buvo ne tiriamos, o vilkinamos, „Fronto“ lyderis nepamiršo pakalbėti ir apie aštuonis mėnesius visą Lietuvą drebinančią Drąsiaus Kedžio ir jo dukrelės bylą.  „Šiandien Vaikų gynimo diena. Kokią dovaną vaikams įteikė prokurorai? Neištirtą pedofilijos bylą. Pedofilai apraizgė visą Lietuvą, o kaltininkai vaikšto nenubausti“, - piktinosi A.Paleckis.

Pasak jo, kad pedofilijos byla tirta aplaidžiai įrodo ir tai, kad prokurorai iki šiol nevykdo Vilniaus apygardos teismo nutarties ir nepareiškia įtarimų mergaitės motinai Laimutei Stankūnaitei.   

„Apsivalymo! Reikia apsivalymo teisėsaugai, prokuratūrai, teismams, STT, VSD“, - savo nepasitenkinimą reiškė A.Paleckis.

Anot kito piketuotojo, pedofilijos byla tik įrodė, kad mūsų prokurorai yra visiškai neįgalūs ir bejėgiai atlikti net savo tiesioginį darbą. „Kur tai matyta, bylą du metus tiria ir nesugeba ištirti, nemato, kad Andrius Ūsas prievartavo mergaitę. Čia ir taip viskas aišku, nereikia net teisės baigti, o gal mūsų prokurorai neturi teisinio išsilavinimo, gal jiems užteko baigti žemės ūkio mokyklą?“, - kalbėjo vyras.

Pensininkų sąjungos pirmininku prisistatęs piketuotojas pabrėžė, kad prokurorai neatlieka savo pareigų, paprastiems žmonėms neturintiems ką valgyti, jie kelia bylas už pavogtas vištas, tačiau nemato korumpuotų politikų ir oligarchų daromų nusikaltimų, atvirkščiai, jiems pataikauja. „Kokia pas mus teisėsauga, jei vaiko atėjusiam apginti piketuotojui yra skiriamos tokios pačios baudos kaip ir vaiko prievartautojui?“, - klausė jis.

Nors piketuotojai kvietė į kiemą išeiti, ką nors iš prokuratūros atstovų ir pasikalbėti su jais, niekas taip ir nepasirodė. „Jie bijo žmonių, jie tik sugeba drebėti dėl savo kėdžių“, - prokurorų nenorą bendrauti įvertino piketo dalyviai.      


Šiame straipsnyje: Kedyspiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių