Prie prokuratūros badaujantiems D.Kedžio šalininkams – nauji nemalonumai

Prie prokuratūros badaujantiems Drąsiaus Kedžio šalininkams gresia administracinių teisių pažeidimo protokolai ir baudos.

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį atsisakė tenkinti bado akcijos organizatorių prašymą dėl akcijos vykdymo kiaurą parą. Anksčiau gavę leidimus parkelyje prie prokuratūros pasistatyti leidimus, D.Kedžio šalininkai net neįtarė, kad jie galioja tik dienomis.

Antradienį policijos pareigūnai juos įspėjo, kad jų statiniai (pavėsinė, palapinė ir biotualetas – red.past.) šioje vietoje gali stovėti tik dieną, o naktį turi būti nuversti, mat leidime parašyta, jog akcija vykdoma tik dienomis.

Tą patį vakarą atvykę policijos pareigūnai, pamatę nemažai žurnalistų ir badautojus palaikančių vilniečių imtis kažkokių griežtesnių sankcijų nesiryžo – jie tik užsirašė leidimą iš savivaldybės paėmusios moters ir keturių badautojų pavardes bei atsisveikinę išvažiavo.

Trečiadienio vidurdienį į teismą vykusi D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė atvežė parašytą naują prašymą duoti leidimą bado akcijai, jis parašytas jau įregistruoto judėjimo „Drąsiaus kelias“ vardu. Ją į savivaldybę nunešė D.Kedžio teta Audronė Skučienė ir Seimo narys Saulius Stoma.

Nors pats meras Vilius Navickas aiškino, kad jokių nesklandumų nebus, trečiadienio naktį ramiai praleidę badautojai, ketvirtadienio pavakarę vėl sulaukė nemalonių žinių – jų prašymas nepatenkintas, motyvai – išsiųsti paštu, o policijos pareigūnai apie 23 val. atvažiuos daryti tvarkos – lieps nuversti neteisėtai pastatytus statinius, badautojams surašys administracinių teisių pažeidimo protokolus, o jei bus pasipriešinta, nugabens į policijos komisariatą.

Vos tik išgirdusi šią žinią į Vilnių vėl išvyko A.Skučienė. Ji penktadienio rytą žada eiti į savivaldybę ir sužinoti atsisakymo išduoti leidimą motyvus.

„Susipažinus su jais, Vilniaus savivaldybės atsisakymas išduoti leidimą bus apskųstas Vilniaus apygardos administraciniam teismui, o vėliau, jei reikės ir Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Nesuprantu, kad čia per biurokratiją, žmonės neišmano tokių dalykų, todėl ar sunku savivaldybės darbuotojams priėmusiems prašymą dėl leidimo akcijos rengimui organizatorius perspėti, jog reikia įrašyti vieną sakinį, kad jie iš savo vietos nesitrauks ir naktį“, - nesupranta badautojus palaikanti, tačiau prie jų prisijungti neketinanti N.Venckienė.

Trauktis nuo prokuratūros neterminuotos akcijos dalyviai neketina. Jų teigimu, jei reikės, jie laikinai išardys palapinę ir pavėsinę, tačiau sėdės ant suoliukų visą naktį ir ryte vėl viską sustatys į vietas.

„Čia paprasčiausias pasityčiojimas iš žmonių. Gėjų eitynėms Vilniaus meras Vilius Navickas leidimą duoda, o taikios bado akcijos dalyviai priversti kasdien spręsti biurokratines problemas“, - portalui 1diena.lt sakė ketvirtą parą badaujantys D.Kedžio siekių tęsėjai.     


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių