Prezidentė atleido iš pareigų aplaidžiai bylas nagrinėjusią Kauno teisėją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo iš pareigų atleido Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Daivą Mekšraitienę.

D.Mekšraitienę nuspręsta atleisti už teisėjo vardo pažeminimą - ji aplaidžiai ir pažeisdama įstatymus nagrinėjo civilines bylas ir sudarė prielaidas apgaule užvaldyti didelės vertės nekilnojamąjį turtą, pranešė Prezidentūra.

Teisėjų taryba taip pat buvo įžvelgusi teisėjos veiksmuose pažeidimų, ji patarė šalies vadovei atleisti D.Mekšraitienę. Prezidentė į Teisėjų tarybą patarimo dėl Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos atleidimo iš pareigų už teisėjo vardą žeminantį poelgį kreipėsi liepos pradžioje.

Teisėjos padarytus pažeidimus atskleidė teismų savivaldos institucijos bei Generalinė prokuratūra, tačiau dėl suėjusių senaties terminų D.Mekšraitienė negalėjo būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

"Prezidentės įsitikinimu, teisėjas savo veikla ir elgesiu privalo stiprinti teismų autoritetą, o ne jį žlugdyti, nes visuomenė niekada nepasitikės teismais, jei juose dirbs teisėjai, negerbiantys savo pareigų, žmogaus ir įstatymo", - teigiama pranešime spaudai.

Birželį už teisėjos vardo pažeminimą iš pareigų atleista Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja Vilija Pilitauskienė, aplaidžiai vykdžiusi savo pareigas, nagrinėjant administracines bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių