Premjeras: pirkdami kontrabandinius rūkalus žmonės apvagia patys save

Premjeras Andrius Kubilius įsitikinęs, kad kovojant su kontrabanda būtina ne tik griežtinti bausmes, bet ir apie tai kalbėtis su visuomene.

„Kiekvienas turi suvokti, kad rūkydamas nelegalias, kontrabandines cigaretes, jis ne tik, kaip rašoma ant pakelio, kenkia savo sveikatai, bet jis kenkia ir savo tėvams, savo vaikams“, – kalbėjo jis.

„Nesumokėdamas normalaus akcizo mokesčio tu atimi dalį pinigų iš tos mokyklos, į kurią eina tavo vaikai, arba tu atimi dalį pinigų, iš kurių mokama pensija tavo tėvams. Štai ir viskas. Tu apvagi ne finansų ministrę, ne Premjerą, o tiesiogiai savo artimiausius žmones“, – kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras įsitikinęs, kad kontrabandą pažaboti pavyks tik pasitelkus kompleksines priemones. 

„Nėra vienos priemonės stebuklingos, kad ją nuo pirmadienio priimsime ir baigsis kontrabanda. Tam reikia visos eilės priemonių. (...) Norint pasiekti persilaužimą kovoje su kontrabanda, reikia įvairiose srityse labai intensyviai dirbti. Sėkmė čia priklauso ne nuo vienos žinybos, nes su kontrabanda reikia kovoti ne tik pasienyje ar Nemuno paupiuose“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A. Kubilius.

Pasak jo, tam reikia bendradarbiauti ir su kaimyninėmis valstybėmis.

„Teisėsaugos pareigūnai pastebi, kad nemažai nelegalių cigarečių įvežama ne per Baltarusijos–Lietuvos sieną ar Kaliningrado–Lietuvos sieną, bet nemažai įvežama per Latvijos ir Baltarusijos bei Rusijos sieną ir paskui ateina iki Lietuvos. Iš čia jau mums sunkiau stabdyti ar įveikti, nes Lietuvos ir Latvijos siena yra Šengeno erdvėje. Bet tuos dalykus matom, žinom ir ieškom sprendimų“, – teigė Vyriausybės vadovas.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių