Prašo toliau palikti už grotų įtariamąsias gimnazistės nužudymu

Šiaulių apygardos prokuratūra šią savaitę kreipėsi į teismą, prašydama trims mėnesiams pratęsti merginų, kurios įtariamos nužudžiusios bendramokslę ir jos kūną supjausčiusios į gabalus, suėmimo terminą.

Prokurorai mano, kad žiauriu nusikaltimu įtariamos 18-metės, būdamos laisvėje, gali trukdyti tyrimui ir slėptis.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad prokuratūros prašymas bus nagrinėjamas teismo posėdžiuose pirmadienį. Prašymai dėl kaltinamųjų suėmimo pratęsimo bus nagrinėjami atskirai skirtingų teisėjai. Posėdžiuose turėtų dalyvauti kaltinamosios.

Prokuratūros prašymą nagrinės Šiaulių apygardos teismas, kadangi merginos už grotų laikomos beveik pusę metų. Pagal įstatymą, klausimus dėl ilgiau nei pusę metų trunkančių suėmimų nagrinėja apygardų teismai.

Byla dėl gimnazistės nužudymo nėra baigta tirti. Prokurorai teigia laukiantys ekspertizių išvadų.

Bylos duomenimis, gimnazistė pernai liepos 14-ąją, kaip įtariama, dviejų bendramokslių merginų bute buvo supjaustyta į gabalus. Jos kūno dalys sudėtos į maišelius ir paslėptos Šiaulių pramoninio rajono dykvietėje.

Pasak policijos, įtariamosios prisipažino bendramokslės kūną supjausčiusios gabalais, sudėjusios į maišus ir veždamos dviračiu juos išmėčiusios įvairiose vietose. Iš pradžių merginoms pasisekė pareigūnus suklaidinti. Policininkai tris dienas šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko. Pareigūnams talkino visos Lietuvos kinologai su savo augintiniais. Tik vėliau netoli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje, tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, rasta dalis mergaitės palaikų.

Byloje yra ir ketvirtas įtariamasis – 17-metis vaikinas, kuris galėjo žinoti apie įvykdytą žmogžudystę, tačiau policijai apie ją nepranešė. Vaikinui skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Viena sulaikytoji internete skelbėsi dievinanti skausmą ir mirtį. Kas pastūmėjo merginas į itin žiaurų nusikaltimą, tikimasi, atsakys psichiatrinė ekspertizė.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu  portretas
O tai jos dar sau galo nepasidarė?Gaila......

to nu nu

to nu nu portretas
o tai ka tu manai kad jos mirs sava mirtimi,is zonos jos bus isnestos kojom i prieki,tai tik laiko klausimas

kuo

kuo portretas
greičiau jos galą gaus, tuo geriau bus visiems.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių