Pranešęs apie BMW vagystę tauragiškis ketino pasipelnyti

Kauno policijos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl pavogto automobilio „BMW 530“, operatyviai išsiaiškino, kad apie nusikaltimą pranešta melagingai, turint tikslą pasipelnyti.

Ikiteisminis tyrimas dėl 2005 metų laidos automobilio „BMW 530“ vagystės pradėtas šių metų sausio 24 dieną, gavus Tauragės gyventojo G. K. (35 m.) pareiškimą. Pareiškėjas nurodė, kad automobilis, stovėjęs prie Savanorių pr. 206 A, buvo pavogtas nuo 16 iki 18 val. Patirtus nuostolius savininkas įvertino 70 tūkst. litų, nurodė, kad automobilis draustas draudimo bendrovėje „Lietuvos draudimas“, jame įrengta signalizacija.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad automobilis pavogtas nebuvo, o G. K. melagingai pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą. 2010-01-28 ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vagystės nutrauktas, kadangi nebuvo padaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių. Piliečiui G.K. pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie žinomai nebūtą nusikaltimą (LR BK 236 str. 1d.), jam paskirta kardomoji priemonė- rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

2009 metais Kauno tyrėjai nustatė ir teismui perdavė 8 baudžiamąsias bylas dėl pranešimų apie nebūtą automobilio vagystę. Penkiais atvejais apie nebūtą automobilio vagystę buvo pranešta siekiant nuslėpti padarytus eismo įvykius ar išvengti atsakomybės už kitus eismo taisyklių pažeidimus. Trys nusikalstamos veikos buvo padarytos siekiant gauti draudimo išmokas už tariamas automobilių vagystes.


Šiame straipsnyje: automobilio vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių