Policijos žiaurumo kaina – 20 tūkstančių (atnaujinta)

Šiandien Vilniaus apygardos teisme buvo paskelbtas Arūno Lučiūno nužudymo bylos nuosprendis. Už sūnaus nužudymo tyrimo vilkinimą tėvams priteista po 10 tūkst. litų kompensacijos.

2004 m. birželio 27-ąją Klaipėdoje, prie „Žalgirio" stadiono vartų, po futbolo varžybų guminėmis lazdomis ginkluoti policijos pareigūnai puolė mušti siautėjančią sirgalių minią. Tuomet traumuotas į galvą mirė 22 metų klaipėdietis Arūnas Lučiūnas. Vaikinas pasakojo savo draugams, kad jam į galvą kelis kartus „bananu" smogė policininkas.

Nors oficialiai pripažinta, kad vaikinas mirė nuo galvos traumos, iki šiol nebuvo išaiškintas ir nubaustas nelaimės kaltininkas. Galiausiai, vaikino tėvai padavė į teismą pačią valstybę. Anot jų, už tai, kad ji neužtikrino teisės išaiškinti sūnaus mirties kaltininkų, turi atsakyti pati. Vaikino tėvai reikalavo iš valstybės milijono litų kompensacijos.

Šiandien 15 val. Vilniaus apygardos teisme paskelbtas bylos nuosprendis – už sūnaus nužudymo tyrimo vilkinimą žuvusiojo tėvams priteista po 10 tūkst. litų moralinės kompensacijos, dar tūkstantis litų paskirta kompensuoti materialinei žalai, advokato išlaidoms. 

Nuosprendį paskelbusi teisėja sakė, kad liudinikų parodymai pernelyg skirtingi, kad policijos pareigūnus būtų galima apkaltinti nužudymu. Teismas prisiėmė kaltę tik dėl to, kad nepateisinamai ilgai buvo vilkinama byla.

Žuvusiojo tėvas Vidas Lučiūnas portalui sakė, kad būtinai kreipsis į Apeliacinį teismą.
„Tokia suma – juokinga. Tiek žmonės prisiteisia už šmeižimą, o čia – sūnaus mirtis“, – sakė jis.

Lietuvos teisės universiteto Teismo medicinos instituto Klaipėdos ekspertinio skyriaus specialisto išvadoje nurodoma, kad A. Lučiūnas mirė užspringęs skrandžio turiniu dėl patirtos galvos traumos komplikacijos.

Nė vienas iš įvykyje dalyvavusių policininkų neprisipažino sumušęs vaikiną, o visi egzistavę vaizdo įrašai sunaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių