Policijos „pareigūnėmis“ apsimetusios moterys apvogė senutę

Vilniaus rajone policijos pareigūnėmis apsimetusios moterys iš senutės pavogė apie 3 tūkst. litų.

Trečiadienį į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariatą kreipėsi 1925 m. gimusi Vilniaus rajono Pagirių seniūnijos Papiškių kaimo gyventoja.

Ji pasiskundė, kad išvakarėse, apie 9 val. į jos namus pro neužrakintas duris užėjo dvi moterys, prisistatė policijos pareigūnėmis ir pranešė apie neva nustatytus nusikaltėlius, prieš metus apvogusius senolės namus.

Tuomet, būdama apvogta, nukentėjusioji nepranešė policijai apie nusikaltimą ir patirtus nuostolius.

Išgirdusi, kad vagys, esą, sulaikyti, o pavogtos vertybės rastos, moteris nei kiek nesuabejojo „pareigūnėmis“ ir jų prašymu nuėjo į sandėliuką, kuriame atokiau nuo svetimų akių laikė savo santaupas.

Apsimetėlės „pareigūnės“ surezgė nelabai sklandų, tačiau auką įtikinusį pasakojimą apie tai, kad pas vagis radus anksčiau iš senutės pavogtus pinigus, yra būtina palyginti banknotų serijos numerius. Apgavikėms išėjus, moteris pasigedo slaptavietėje sandėliuke turėtų 3 tūkst. litų.

Nukentėjusioji sakosi patikėjusi „pareigūnėmis“, kadangi maniusi, kad tik policija gali žinoti apie nusikaltimą, apie kurį nebuvo oficialiai pranešta.

Policijos pareigūnų nuomone, šis atsitikimas patvirtina gerai žinomą tiesą – nepaisant pačių piliečių labui nustatytos tvarkos ir vengiant pranešti policijai apie buvusius nusikaltimus, tikimybė tapti dar vieno nusikaltimo auka yra žymiai didesnė.

 


Šiame straipsnyje: vagysvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių