Policijos ieškotas biržietis įkliuvo susiruošęs žvejoti

Pagėgių pasieniečiai sulaikė teisėsaugai žinomą biržietį, kurio policija ieškojo kaip nuteistojo už nusikaltimo padarymą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Vyras įkliuvo, kai atėjo į Bardinų užkardą prašyti leidimo būti valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ).

Šeštadienį į sieną su Rusija saugančios Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardą atvyko 30-metis Biržų gyventojas ir du jo draugai. Vyrai norėjo gauti vienkartinius terminuotus leidimus būti VSAZ. Ji nužymėta prie Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija. Biržietis savaitgalį norėjo žvejoti Nemune.

Prieš išduodami leidimus pasieniečiai nustatyta tvarka patikrino interesantų duomenis turimose informacinėse bazėse. Dviem vyrams Bardinų užkardos pareigūnai leidimus būti valstybės sienos apsaugos zonoje išdavė greitai.

30-metis Biržų gyventojas irgi pareigūnui pateikė asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Pradėjus nustatytas procedūras vyras netikėtai patraukė link išėjimo iš užkardos, matyt, pajutęs, kad suplanuota žvejyba gali ir neįvykti. Pasieniečiai bandžiusį pasišalinti biržietį sulaikė jau prie užkardos teritorijos vartų.

Pareigūnai nustatė, kad  šis 30-metis lietuvis ne kartą už plėšimus yra sėdėjęs Vokietijos kalėjimuose. Jo paiešką nuo 2001 metų gegužės buvo paskelbusi Biržų rajono policija. Vyras yra nuteistas už nusikaltimo padarymą.

Viešvilės pasieniečiai jį sulaikė ir perdavė Jurbarko policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių