Policijos akiratyje – prekyba pirotechnika

Artėjant šventėms Lietuvos policija žada skirti daugiau dėmesio prekybai pirotechnika ir aiškinti galimus pažeidimus.

Pasak Policijos departamento pranešimo, policija sieks užtikrinti tinkamą civilinių pirotechnikos priemonių apyvartą ir užkardyti pažeidimus, susijusius su prekyba civilinėmis pirotechnikos priemonėmis, jų laikymu ir naudojimu draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku.

Policijos ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų pareigūnai tikrins pirotechnikos priemonių prekybos, galimas civilinių pirotechnikos priemonių neteisėtos prekybos ir naudojimo vietas: turgavietes, kioskus, paauglių susibūrimo vietas. Pareigūnai stebės, kaip laikomasi pirotechnikos priemonių naudojimo viešose vietose tvarkos. Praėjusiais metais tokios priemonės metu buvo surašyti 75 administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Gyventojai, kurie naudoja pirotechnikos priemones ne pagal paskirtį, nesilaikydami instrukcijos, kuri yra ant kiekvienos pirotechnikos priemonės, arba naudoja savadarbius ar nesertifikuotus gaminius, patiria įvairių traumų, nudegimų.

Policijos duomenimis, pernai pirotechnikos priemonės sužalojo 25 žmonės. Daugiausiai - po septynis - sužalojimus užregistruota Vilniaus ir Kauno apskrityse. Iš 25 sužalotų žmonių - dešimt nepilnamečių. Pernai užregistruoti šeši akių sužalojimai, taip pat šeši rankų sužalojimai ir 13 veido, kojų ir kitų kūno dalių.

Per Naujųjų metų šventes gyventojai nuo pirotechnikos nukenčia nuolat. Ankstesniais metais nukentėjusiųjų gyventojų skaičius svyruoja nuo 19-os iki 50-ies.

Policininkų teigimu, daugelio sužalojimų galima būtų išvengti, jei vartotojai perskaitytų pirotechnikos gaminio instrukciją ir ja vadovautųsi, nenaudotų pirotechnikos priemonių, būdami neblaivūs.

„Tėvai turėtų atminti, kad vaikams pavojinga naudotis pirotechnikos priemonėmis be priežiūros“, - teigia pareigūnai.

Jie prašo fejerverkus pirkti tik specializuotose parduotuvėse arba laikinos prekybos vietose, turinčiose išduotus leidimus. Jokiu būdu nepirkti turgaus ar gatvės prekeivių siūlomų pirotechnikos gaminių - ši produkcija įvežama nelegaliai ir Lietuvoje nesertifikuota.

Pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose. Pirotechnikos priemonių prekybos ar laikymo (sandėliavimo) vietose draudžiama rūkyti, naudotis ugnimi, uždegti ir išbandyti pirotechnikos priemones.


Šiame straipsnyje: fejerverkaipirotechnika

NAUJAUSI KOMENTARAI

sauleja

sauleja portretas
kam vis sie straipsnai, jie nieko neverti, nes fejerverkus parduoda vaikams, paugliams.Jei subari feverjerku pardaveja, tai jis paiskina, kad 1 laipsnio fejerverkus galima parduoti nuo 14 metu, nors perka vaikas 8-10 metu.Pati ejau antradieni Laisves aleja, vaikigaliai meto praeiviams po kojomis petardas ir juokias, niekam neidomu, kad nors kas subatu.As vos tik pradejau aiskinti, kad taip elgtis negrazu tai buvau isvadinta"bibiu ciulpyke"Nei vienas vyras nesustojo ir subare paugliu.Kai issitraukei telefona ir nufotografavau vaikigalius, tai jie is kart pradejo atsiprasineti.Matyt dar ne visai sugadinti papuole.O kur policija ziuri, kai Kauno miesto gatvese vaikigaliai fokusus krecia su fejerverkais.Nekreipia i tai visai demesio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių