Policija: vagys Lietuvoje turėtų būti baudžiami administracine tvarka

Lietuvos policija siūlo didinti pavogto turto ribą, iki kurios vagys atsakytų administracine, o ne baudžiamąja tvarka.

Pagal dabar galiojančią tvarką, ikiteisminis tyrimas policijoje pradedamas, kai vagyste padaryta žala siekia vieno minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydį. Šiuo metu Lietuvoje 1 MGL siekia 130 litų.

Policija norėtų, kad įstatymu būtų įtvirtinta, kad ikiteisminis tyrimas būtų pradėtas, kai žala nukentėjusiajam siekia 2-3 MGL.

Finansinių sunkumų kamuojama policija sako, kad priėmus atitinkamus įstatymų pakeitimus, laimėtų net tik policija, bet ir visuomenė. Sutaupytos lėšos būtų skirtos sunkiems nusikaltimams išaiškinti.

''Šiais laikais egzistuojantis vienas MGL tikrai yra keistinas", – sakė policijos generalinio policijos komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Kas antras Lietuvoje įvykdomas nusikaltimas yra vagystė, kas ketvirta vagystė Lietuvoje išaiškinama. Pernai Lietuvoje užregistruotos 36 tūkst. 975 vagystės.

R.Požėla per spaudos konferenciją antradienį sakė, kad vienas ikiteisminis tyrimas kainuoja apie 1,7 tūkst. lito. Administracinis procesas yra septynis kartus pigesnis – nesiekia nė pustrečio šimto litų.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bond

Bond portretas
kitaip sakant, būtų galima nebaudžiamai atiminėt iš vaikų telefonus, iš senukų pinigines, vogti iš gyventojų sandėliukų, balkonų, vogti dviračius t.y. legaliuoti tokius nusikaltimus. Nebaudžiami liktų ir kišenvagiai. Neblogas gi milicininkų pasiūlymas. O jie patys galėtų užsiiminėti "rimtesniais" ir pelningesniais reikalais

P.M.

P.M. portretas
tai senutei per galvą, ta pargriuva, vagis pagrobia rankinę su 200 litų...ir nieko ...negalima bausti kas sugalvoja tokias nesamones, kodėl jie neatstatydinami?

Čiubaka

Čiubaka portretas
gal pritrūko pinigų premijoms išsimokėti?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių