Policija toliau gaudo miškų teršėjus

Per dvi savaites policija nubaudė 116 asmenų už miško teršimą ir kitokius miško apsaugos pažeidimus.

Policijos departamentas pranešė, kad įpusėjo jų rengiama akcija „Miškas 2008". Nuo rugsėjo 22 d. prasidėjusioje akcijoje per dvi savaites aplinkos apsaugos, miškų urėdijų ir teritorinių policijos įstaigų pareigūnai organizavo 222 reidus, patikrino 124 lentpjūves ir 1013 privačių miškų sklypų.

Už miško teršimą, miško sanitarinių ir priešgaisrinių apsaugos taisyklių, apvalios medienos gabenimo tvarkos, medienos apskaitos lentpjūvėse tvarkos ir kitus aplinkos apsaugos pažeidimus administracinėmis baudomis nubausta 116 asmenys, kuriems paskirta 13 350 Lt baudų.

Akcijos dalyviai daug dėmesio skiria privačių miškų savininkų švietimui. Per dvi savaites rajoninėse spaudose paskelbti 67 straipsniai apie privačių miškų naudojimą ir apsaugą. Buvo rengiami susitikimai miško savininkų mokymui ir ūkininkavimo privačiuose miškuose klausimams aptarti. Juose dalyvavo 452  privačių miškų savininkai.

Po tokių renginių privačių miškų savininkai susimąsto apie miško panaudojimo tikslingumą, geriau mato ūkininkavimo perspektyvą. Mažėja neapgalvotų miško kirtimų. Vykstant akcijai nustatyti tik 6 neteisėti miško kirtimo atvejai, kurių metu buvo neteisėtai iškirsta 98 ktm. medienos.

Prieš dvi savaites šalyje prasidėjusia akcija „Miškas 2008" siekiama užkirsti kelią teisės pažeidimams, susijusiems su miško naudojimu, atkūrimu ir apsauga.

Tokia akcija rengiama jau ketvirtą kartą. Ją organizuoja Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija, Generalinė miškų urėdija bei Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.

Akcija „Miškas-2008" tęsis iki šių metų spalio 20 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių