Policija sulaikė motinos nužudymu įtariamą vyrą

Kauno policijai prireikė mažiau nei paros, kad ištirtų garbaus amžiaus moters nužudymo aplinkybes. Nusikaltimas užfiksuotas pirmadienį vakare, o kitądien priešpiet jau buvo sulaikytas įtariamasis.

Pirmadienį vakare, apie 18 val., Kovo 11-osios gatvės 54 namo viename iš butų rastas 79 metų moters lavonas su akivaizdžiomis smurto žymėmis. Pirminės apžiūros metu ant moters kūno rastos muštinės ir pjautinės žaizdos. Tikslias mirties priežastis aiškinasi teismo medicinos ekspertai. Jie savo išvadose privalės ir patikslinti, kada buvo įvykdyta žmogžudystė.

Nužudytą moterį aptiko į jos namus užsukusi draugė. Pastaroji turėjo raktus nuo buto, kuriame senolė gyvendavo viena.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo pradėję Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad pagrindinis įtariamasis žmogžudyste gali būti nužudytos moters sūnus.

Pareigūnų pradėtos paieškos truko vos pusdienį. Antradienį, apie 12 val., Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė penkiasdešimtmetį vyrą. Iškart po pirminės apklausos jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Nusikaltimo motyvų ir aplinkybių pareigūnai nekomentuoja.

Įtariamasis dviem paroms uždarytas į areštinę. Per tą laiką prokurorai ketina kreiptis į teismą prašydami leisti įtariamąjį suimti.

Baudžiamajame kodekse už nužudymą numatyta griežta laisvės atėmimo bausmė nuo 5 iki 15 metų, o už motinos nužudymą gresia kalėjimas iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių