Policija renka naujus vadovus

Policijos departamentas pranešė, kad šiuo metu renkami Panevėžio, Tauragės ir Telšių - apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininkai. Vadovams numatyta kadencija - penkeri metai.

Nuo spalio 1 d. policijoje pradėti įgyvendinti policijos sistemos optimizavimo procesai. Buvo nuspręsta mažinti policijos viršininkų skaičių, kiekvienos Lietuvos apskrities priežiūrą patikint vyriausiojo komisariato vadovui.

Pirmą kartą buvo reglamentuoti pareigūnų atrankos į vadovų postus principai, policijos įstaigų vadovams numatyta kadencija - penkeri metai.

Policijos departamentas pranešė, kad spalio 10 d. paskelbtos atrankos į pirmąsias tris - Panevėžio, Tauragės ir Telšių - apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininkų pareigas.

Policijos departamento vadovybė, siekdama užtikrinti, kad atrankos į policijos įstaigų viršininkų pareigas būtų skaidrios, jog minėtas pareigybes užimtų kvalifikuoti ir patyrę pareigūnai, išmanantys policijos veiklos problemas ir žinantys jų sprendimo būdus, kviečia atrankose dalyvauti ne tik pareigūnus, šiuo metu laikinai einančius aukštesnės ir žemesnės pakopų policijos komisariatų viršininkų pareigas, bet ir kitus statutinius valstybės tarnautojus, turinčius atitinkamą minėtoms pareigoms kvalifikaciją bei atitinkančius kitus specialiuosius reikalavimus, nustatytus teritorinių policijos įstaigų bei policijos komisariatų viršininkų pareigybių aprašymuose.

Norintys dalyvauti konkursuose, dokumentus turi pateikti iki š. m. spalio 23 d. Policijos departamentui prie VRM (Saltoniškių g. 19, 811 kab., LT-08105 Vilnius). Daugiau informacijos apie šiuos konkursus, specialiuosius reikalavimus, keliamus pareigoms, pretendentų atrankos būdą bei dokumentus, kuriuos pretendentai privalo pateikti asmeniškai galima gauti , rasite čia arba teiraukitės telefonu (8 5) 271 7958, 271 9818.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių