Policija nepajudino nė piršto, kol dingusioji klaidžiojo po mišką

Panevėžio rajone dingusioji penkias dienas klaidžiojo po mišką ir mirė, o policija nepajudino nė piršto, pranešė Baltijos TV Žinių tarnyba. Nusivylę policija daugiau nei prieš savaitę dingusios be žinios moters artimieji pagalbos sulaukė iš buvusio policijos pareigūno. Kinologas su šunimi moters kūną surado vos per dvi valandas.

Daugiau nei prieš savaitę dingusi Panevėžio rajono gyventoja rasta  mirusi Krekenavoje, miškelyje netoli kapinių. Policija prie paieškos prisidėjo itin mažai. Panevėžyje žinoma kinologė Rūta Liberienė nustebo, kai moters artimieji nusivylę policija  paprašė jos pagalbos.

„Sakė, kad skambino ir į policiją, kreipėsi ir į jų kinologus. Jie atsakė, kad neturi tokių šunų, kurie galėtų surasti dingusiąją“, – žurnalistams sakė Rūta Liberienė.

Artimiesiems ieškant dingusios giminaitės į pagalbą atskubėjo buvęs kriminalistas ir kinologas Rimantas Misevičius, kuris su savo šunimi ėmėsi ieškoti dingusiosios. Vyras pripažino, kad jo nė kiek nenustebino buvusių kolegų elgesys.

„Kaip valdiškoje instancijoje: ne darbo laikas, vienas sako. O tas, kuris turi paruoštą žmonių ieškoti šunį – toks Geiza šuo yra paruoštas – na neatsako telefonu į skambučius. Kas po darbo važiuos kažkur ir gaiš laiką“, – apie dabartinius policininkus kalbėjo buvęs pareigūnas.

Policija tvirtina ieškojusi dingusios moters net kelias dienas, tačiau ji rasta tik po to, kai patys giminaičiai, pasitelkę į pagalbą kinologus ėmėsi paieškų. Mirusios moters kūnas rastas po kelių valandų.

Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintautas Misiūnas sako, šioje situacijoje nematantis pareigūnų kaltės.

„Tas šuo netyčia gali užbėgti į tą teritoriją ir surasti, jeigu jau ta moteris buvo mirusi. Policija, manau, irgi atliko tam tikrą paiešką visomis šiomis dienomis“, – sako Gintautas Misiūnas.

Policijai ne kartą skambino gyventojai, kurie pranešdavo vienoj ar kitoj vietoj matę ieškomą moterį. Artimieji įsitikinę, kad policija nė karto nepatikrino tų vietų.

Teismo medicinos ekspertai patvirtino, kad moteris mirė nuo plaučių uždegimo prieš tris dienas – vadinasi penkias dienas ji klaidžiojo Krekenavos apylinkėse.


Šiame straipsnyje: dingo be žiniospolicija ieško

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių