Policija neatkapstė D.Kedį turint daugiau giminių

Vidinį patikrinimą dėl netinkamų Drąsiaus Kedžio paieškų atlikusi policija teigia, kad didžiausia klaida padaryta nesuradus visų D.Kedžio giminių.

Tiesa, policija teigia, kad apie D.Kedžio dėdę Teisutį Markauską, šalia kurio namų rastas D.Kedžio kūnas, žinojo.

Esą D.Kedžiui slapstytis padėti galėjo kiti giminės iš jo tėvo Vytauto Kedžio pusės, apie kurių buvimą paieškas vykdę policijos pareigūnai neįtarė, nors tai iki šiol ir neįrodyta. „Aš nesiimu tvirtinti, kad nustačius tuos gimines būtų kitoks rezultatas“, - sakė Policijos departamento Kriminalinės policijos valdybos viršininkas Eugenijus Ušinskas.

Dėl to, kad neišaiškino visų D.Kedžio giminių, trims kriminalinalinės policijos biuro ir dviems Kauno apskrities vyriausiojo komsiriato pareigūnams yra skirtos neeilinės atestacijos. Jiems bus atliktas teorinių ir praktinių gebėjimų patikrinimas.

Pasak E.Ušinsko, ieškodami D.Kedžio policijos pareigūnai atliko tikrai didelį darbą, apklausta daugiau nei 100 žmonių, atlikta keliolika kratų. Ir nors nebuvo nustatyta, kad pareigūnai piktybiškai neatliko savo pareigų, tačiau klaidų neišvengta.

Už jas turės atsakyti  Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos viršininkas Jevgenijus Metlovas,
Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 4-ojo skyriaus viršininkas Igoris Ksendzovas bei šio skyriaus vyresnysis tyrėjas Arūnas Kaveckas,
Kauno apskrities VPK Asmenų paieškos skyriaus viršininkas Kęstutis Galinis ir skyriaus vyresnysis tyrėjas Jonas Akelis.

Pasak E.Ušinsko, D.Kedžio buvo ieškota ir Lietuvoje, ir užsienyje, tačiau kur slėpėsi beveik septynis mėnesius, nustatyta nebuvo. Apie įtariamojo buvimo vietą buvo gauta įvairiausių pranešimų iš piliečių, tačiau nei vienas jų nepasitvirtino.

Pareigūnai įtaria, kad D..Kedžiui įvykdyti nusikaltimą, nužudyti Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę, o po to slapstytis padėjo jo artimieji.

„Giminaičiai, kurie turi teisinį išsilavinimą ir yra susipažinę su policijos darbo metodais galėjo jį konsultuoti, padėti organizuoti nužudymą, paruošti atsitraukimo kelius ir padėti pasislėpti“, - kalbėjo E.Ušinskas.

Ar šiems D.Kedžio artimiesiems bus pareikšti įtarimai, Kriminalinės policijos viršininkas atsakyti negalėjo. „Mūsų tyrimo grupės uždavinys buvo įvertinti, kaip buvo vykdoma D.Kedžio paieška, o tai jau yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, - atsakė E.Ušinskas.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių