Policija įspėja: plinta sukčiavimas per „Facebook“ tinklą

Sukčiai atranda vis naujų pasipelnymo būdų. Vienas naujausių – per socialinį tinklą "Facebook“, kuriuo pastaruoju metu naudojasi didžioji dalis gyventojų. Prisidengę draugų vardu, sukčiai siunčia žinutes, prašydami paskolinti pinigų, nurodo sąskaitas, į kurias juos pervesti, skelbia policija.

Lietuvoje dėl tokių sukčiavimų pradėtas jau ne vienas ikiteisminis tyrimas. Štai Kėdainių rajone 21-erių V. K., patikėjusi drauge prisistačiusiu asmeniu, neteko 500 litų, kuriuos pervedė į kito asmens sąskaitą.

Anot policijos, svarbiausias patarimas norintiems nepakliūti į sukčių pinkles – aklai niekuo nepasitikėti, būtina susisiekti su žmogumi, prašančiu pagalbos, telefonu ar kitais patikimais būdais, pasiteirauti, ar tikrai būtent jis siuntė žinutę.

Internetiniai sukčiai užgrobia kitiems asmenims priklausančias pašto dėžutes, šiuo atveju „Facebook“ profilius, juos valdo, siunčia žinutes, prašydami piniginės pagalbos. Todėl patariama kuo dažniau keisti slaptažodžius, juos pasirinkti kuo sudėtingesnius. Patariama nepriimti pakvietimų bendrauti iš nepažįstamų žmonių, jokiu būdu viešai neskelbti savo asmeninių duomenų, slaptažodžių, ypač banko duomenų, jų niekam neatskleisti. Išeinant iš savo naudojamo profilio, būtina paspausti nuorodą "Atsijungti“.

Policija pataria nebūti patikliems ir nepasiduoti sukčių vilionėms, nepulti vykdyti prašymų, net jei tikrai atrodo, kad žinutę siunčia pažįstamas žmogus. Verta pamąstyti – ar draugas, kuriam tikrai reikia piniginės pagalbos, jos prašys būtent tokiu būdu?


Šiame straipsnyje: Facebooksukčiavimaspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
na jei sie durniai pataikys ant dar durnesniu tai aisku kazkas nukentes bet manau kad kiekvienas gaves tokio tipo zinute pagalvos ka daryti negi iskarto puls ir pinigus sius:)

motia

motia portretas
NESAMONE............ Straipsnio tema ISCIULPTA IS PIRSTO.........

nezinomas

nezinomas portretas
raike paprasciause istrinti savo domenis ir niekas nezinos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių