Policija gaudys telefonu kalbančius vairuotojus

Už kalbėjimą mobiliuoju telefonu per aštuonis šių metų mėnesius jau nubausta daugiau nei 6 tūkstančiai vairuotojų. Kalbėjimas telefonu blaško vairuotojo dėmesį, dėl to padidėja avarijų rizika.

Nuo  pirmadienio policija visoje šalyje organizuoja prevencinę akciją, kurios metu gaudomi vairuotojai, kalbėjimo mobiliaisiais telefonais už vairo.

Policijos departamentas pranešė, kad policija visoje Lietuvoje rengia akciją, siekdama sumažinti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų įtaką eismo saugumui. Kaip rodo atlikti tyrimai, vairuotojai, intensyviai kalbantys mobiliaisiais telefonais, bemaž du kartus dažniau patenka į eismo įvykius nei jų kolegos, vengiantys pažeidinėti Kelių eismo taisykles.

Lietuvoje per šių metų aštuonis mėnesius dėl naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis administracinėn atsakomybėn jau yra patraukti 6 002 transporto priemonių vairuotojai, iš jų - 47 užsienio valstybių piliečiai.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, vairuotojai už kalbėjimą mobiliuoju telefonu gali būti įspėti arba nubausti pinigine bauda nuo 20 iki 40 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių