Policija aktyviai ieško besislapstančio įtariamo „Kanados psichopato"

Prancūzijos policija šeštadienį nurodė aktyviai ieškanti kanadiečio pornografinių filmų aktoriaus, kuris, kaip įtariama, nufilmavo savo meilužio nužudymą ir siuntinėjo paštu jo kūno dalis.

Vienas policijos šaltinis sakė, kad atliekamos „tikslingos paieškos“, medžiojant 29 metų Luką Rocco Magnottą (Luką Roką Manjotą), kuris, kaip pranešama, galėjo pabėgti į Prancūziją.

Vienas oro uosto pareigūnas sakė, kad tikrinami iš Kanados atskridusių lėktuvų keleivių sąrašai, tačiau kol kas negauta jokių rezultatų.

Policija atsisakė nurodyti, ar šios paieškos susijusios su L.R.Magnottos, žiniasklaidos praminto „Kanados psichopatu“, veiksmais per ankstesnius jo apsilankymus Prancūzijoje, ar su informacija, jog jis galimai slapstosi šioje šalyje.

Policija penktadienį teigė nesanti įsitikinusi, ar L.R.Magnotta yra Prancūzijoje.

Interpolas ketvirtadienį išsiuntinėjo „raudonąjį perspėjimą“ dėl L.R.Magnottos, dar žinomo kaip Ericas Clintonas Newmanas (Erikas Klintonas Njumanas) arba Vladimiras Romanovas, visoms 190 šiai tarptautinei policijos organizacijai priklausančių šalių, kai internete buvo paskelbtas šiurpaus nužudymo vaizdo įrašas.

Tuo tarpu Kanados dienraštis „The Globe and Mail“ citavo vieną neįvardytą šaltinį, kuris sakė, kad įtariamasis galėjo pabėgti į Prancūziją.

Apie kraupų nužudymą buvo pirmąkart paskelbta, kai į Kanados valdančiosios Konservatorių partijos būstinę buvo paštu atsiųsta nupjauta žmogaus pėda.

Vėliau Otavo pašto biure buvo rastas siuntinys su nupjauta ranka, o Monrealyje aptiktas nužudytojo liemuo. Policijos nuomone, šie palaikai priklauso vyrui, su kuriuo L.R.Magnotta palaikė intymius santykius ir kuris veikiausiai tapo jo auka.

Internete pasklidusiame vaizdo įraše matoma, kai vienas vyras kelis kartu smogia kitam ledo smulkintuvu ir sukapoja jo palaikus, fone skambant muzikai iš filmo „Amerikos psichopatas“ (American Psycho).

„Tai žmogžudystės vaizdo įrašas“, - policija pareiškė dienraščiui „Globe and Mail“. šis laikraštis taip pat pranešė, jog vaizdo įraše matomas kanibalizmo aktas.

Nors šį šiurpų daugiau nei 10 minučių trukmės įrašą stengtasi pašalinti iš viešosios erdvės, nusivylę policijos pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad apie jį Kanados institucijos pirmąkart sužinojo iš vieno Montanos teisininko.

Policija pradėjo tyrimą antradienį, kai Konservatorių partijos būstinės Otavoje sekretorė pradarė iš Monrealio atsiųstą paketą ir iškvietė policiją, pamačiusi kraujo dėmes ir pajutusi stiprų dvoką.

Po kelių valandų kitas įtartinas siuntinys buvo sulaikytas netoliese esančiame Kanados pašto siuntų rūšiavimo biure. Jame „buvo įdėta žmogaus ranka“, nurodė policija.

Tyrimo akiratyje greitai atsidūrė Monrealis, kur vienas valytojas šiukšlių krūvoje rado lagaminą, į kurį buvo įdėtas nužudytojo liemuo. Policija nurodė, kad liemuo priklausė baltaodžiui vyrui, tačiau jį buvo sunku atpažinti dėl trūkstamų kūno dalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių