Po susitikimų su motina D.Kedžio dukra tampa nekalbi

Po ligos sustiprėjusi Neringa Venckienė ketvirtadienį pati atlydėjo Drąsiaus Kedžio dukrą į susitikimus su motina Laimute Stankūnaite.

Ji ją į susitikimą vykstantį policijos komisariato patalpose atlydi jau antrą kartą. „Ir pirmadienį palydėjau“, - portalui sakė D.Kedžio dukrelės laikinoji globėja.

Kaip vyksta dukters ir motinos susitikimai, N.Venckienė nemato. Apie ką kalbėjo su mama, ką veikė nenoriai pasakoja ir pati mergaitė. „Ji po susitikimų labai mažai kalba“, - sakė N.Venckienė.

Birželio 15 d. vyks eilinis susirinkimas dėl globos plano peržiūrėjimo. Anksčiau jis vykdavo Kauno miesto vaiko teisių apsaugos tarnyboje, tačiau šįkart L.Stankūnaitės ir jos advokatės Loretos Kraujutaitienės prašymu, perkeltas į kitą, kaip joms atrodo saugesnę vietą – Kelių policijos pastatą Chemijos prospekte, kur vyksta ir mergaitės susitikimai su motina. 

Šis posėdis bus uždaras. 

"Aišku, jie vėl bandys įrodyti, kad aš ją blogai prižiūriu, bet, kaip aš kitaip galiu prižiūrėti. Myliu ją kaip savo dukrą. Nemanau, kad esant tokiomis aplinkybėmis globa bus panaikinta", - kalbėjo N.Venckienė.

Panevėžio teismuose ir toliau tebevyksta su šia byla susijusių teismų maratonas. Birželio 17 d. Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjamas N.Venckienės ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus bei miesto vaiko teisių apsaugos tarnybos atskirieji skundai dėl skandalingos Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutarties, kuria jis nedelsiant liepė mergaitę grąžinti motinai.

Diena anksčiau Panevėžio apylinkės teismas turėtų atversti pedofilijos bylą, kurioje įtarimai yra pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui. 

Birželio 15 d. Panevėžio apygardos teisme bus skelbiama nutartis dėl to, kad baudžiamoji byla teismui nagrinėti buvo perduota nebaigus joje visų apskundimo procedūrų.

Vilniaus apygardos prokurorams paskubėjus atiduoti bylą teismui iki šiol yra neišnagrinėti Neringos ir Aido Venckų skundai dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo L.Stankūnaitės, šios sesers Violetos Naruševičienės ir teisėjo Jono Furmanavičiaus atžvilgiu, o įtarimai A.Ūsui sušvelninti.       


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių