Po obuoliais – 5 tonos nelegaliai gabenamų drabužių

Muitininkai Lavoriškių kelio poste savaitgalį sulaikė apie 5 tonas nelegaliai gabenamų drabužių, kurie buvo slepiami po dėžėmis su obuoliais. Krovinys buvo vežamas į Rusiją. Įtariama, kad jame yra ir drabužių, pagamintų klastojant žinomus prekių ženklus, informuoja Vilniaus teritorinė muitinė.

Vilniaus teritorinės muitinės ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai šeštadienio (rugsėjo 17 d.) rytą sustabdė patikrai iš Lietuvos išvykstantį mūsų šalies piliečio vairuojamą krovininį automobilį „Volvo“ su puspriekabe. Vairuotojo pateikti dokumentai liudijo, kad šis iš vienos įmonės į Rusiją gabena obuolius. Tačiau muitinės pareigūnams kilo įtarimų, jog tarp dėžių su obuoliais gali būti gabenama ir kitų prekių.

Detaliai patikrinus vilkiką paaiškėjo, jog įtarimai pagrįsti – oficialiai gabentos prekės, 1183 dėžių su obuoliais, tebuvo priedanga kontrabanda gabenamiems drabužiams. 85 maišai su rūbais buvo tiesiog įmaišyti tarp dėžių su obuoliais.

Iš viso muitinės pareigūnai aptiko apie 5 tonas įvairių drabužių, tarp kurių, įtariama, nemaža dalis ir pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Tikslus nelegalaus krovinio kiekis ir vertė paaiškės iškrovus visą automobilį. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių