Po lubomis - kontrabandinės cigaretės

 

Valstybės sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad trečiadienį ryte Operatyvinės veiklos valdybos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lazdijų, Vilniaus ir Šiaulių rinktinių, taip pat Specialiosios paskirties būrio pareigūnais Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Kalvarija - Suvalkai, patikrinti sustabdė krovininį automobilį „DAF".

Patikrinimo metu nustatyta, kad iš Lietuvos į Lenkiją vykusį „DAF" vairavo 44-erių metų Kalvarijos savivaldybės gyventojas. Vyro ir transporto priemonė pasieniečiams įtarimų nesukėlė. Nieko neįprasto pasieniečiai neaptiko ir atidarę vilkiko puspriekabę - čia ant 22 padėklų buvo gabenamos durpės.

Pasieniečiai nusprendė puspriekabę patikrinti detaliau. Tuomet paaiškėjo, kad jos lubos yra dvigubos. Čia aptikta specialiai įrengta didelė ertmė, skirta slėpti neteisėtai gabenamą kontrabandą.

Joje pareigūnai aptiko 22 tūkstančius 500 pakelių cigarečių „Jing Ling". Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo ženklais.
Dėl kontrabandos gabenimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Krovininį automobilį vairavęs vyras dviem paroms uždarytas į areštinę, o jo vairuota transporto priemonė ir kontrabanda laikinai saugoma Lazdijų rinktinėje.


Šiame straipsnyje: cigaretėkontrabandavilkikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių