Po L.Stankūnaitę ginančių pasisakymų – į N.Venckienės nemalonę

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis dalyvavęs vienoje televizijos laidoje ir palaikęs Laimutę Stankūnaitę, užsitraukė jos dukters globėjos Neringos Venckienės nemalonę.

R.Žemaitaitis dėl savo pasisakymų laidoje jau apskųstas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai bei komisijai, tiriančiai neteisėtą politikų įtaką teisėsaugai. Dabar prašoma jo elgesį svarstyti ir partijos „Tvarka ir teisingumas“, kurios nariu yra R.Žemaitaitis, drausmės komisijoje.

N.Venckienės išsiųstame prašyme partijai teigiama, kad rugsėjo 7 d. LNK  laidoje „Abipus sienos“ R.Žemaitaičio išsakyti teiginiai ne tik prasilenkia su sveiku protu, bet ir gali gali daryti poveikį teisėsaugos institucijoms.

„Jo išsakyta nuomonė apie tai, kad nėra jokių įrodymų mažametės seksualinio išnaudojimo byloje, prasilenkia su sveiku protu. Prokuratūra pripažino, kad yra pakankamai duomenų bylai perduoti teismui, surašydama kaltinamąjį aktą. Manau, kad tokie R.Žemaitaičio pasisakymai laidoje prieš bylos nagrinėjimą Panevėžio apygardos teisme 2010 m. rugsėjo 15 d., iš esmės patvirtina neteisėtą šio politiko poveikį teisėsaugos institucijoms ir jų atliekamiems tyrimams“, - partijai „Tvarka ir teisingumas“ adresuotame prašyme rašo Drąsiaus Kedžio dukters globėja.

Jos nuomone, tokiais viešais pasisakymais R.Žemaitais sąmoningai trukdo pareigūnams tirti nusikalstamas veikas, todėl N.Venckienė prašo išsiaiškinti ir nustatyti šio parlamentaro ryšį su vieninteliu taip vadinamosios pedofilijos bylos įtariamuoju Andriumi Ūsu ir L.Stankūnaite.

N.Venckienei užkliuvo ir R.Žemaitaičio kaip teisinininko darbo patirtis. Patyrusių teisininku prisistatęs parlamentaras, anot N.Venckienės, kaip rodo jo Seimo internetiniame puslapyje pateikta biografija, turi tik keletą metų praktikos, o universitetą yra baigęs tik 2005 m.

„Manau, kad tokiam politiniam veikėjui, išsakančiam savo nuomonę kaltinamąjį pedofilija ginančioje laidoje, nederėtų kalbėti apie savo darbinę praktiką, kuri iš esmės yra labai trumpa. Mano manymu, Seimo narys R.Žemaitaitis galimai yra susijęs su kaltinamuoju pedofilija A.Ūsu ir jo aplinka, todėl manau, kad jo pasisakymų turinys turėtų būti apsvarstytas partijoje, kuriai jis priklauso ir kurią jis atstovauja“, - partijos drausmės komisijai rašo N.Venckienė.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėŽemaitaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių