Po kratos Kino centro vadovas prakalbo apie kūrybinės laisvės ribojimą

Lietuvos kino centro (LKC) direktorius Rolandas Kvietkauskas prakalbo apie kūrybinės laisvės ribojimą Lietuvoje po to kai prokurorai režisierės Inesos Kurklietytės namuose atliko kratą.

I.Kurklietytė yra filmo apie gimdymą namuose „Lengvas raganavimas“ autorė. Šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nelaimėmis ir sveikatos sutrikdymais pasibaigusių gimdymų ne gydymo įstaigose.

„Labai tikiuosi, kad šis įvykis netaps precedentu ir Lietuvoje kūrėjai galės gyventi ir kurti, nesibaimindami kūrybinės laisvės ribojimų“, - LKC pranešime teigia R.Kvietkauskas.

I.Kurklietytės ir jos vyro režisieriaus ir aktoriaus Ramūno Abukevičiaus namuose antradienį atliktas kratas LKC direktorius aptarė susitikime su Kinematografininkų sąjungos pirmininku Gyčiu Lukšu.

„Nepriklausomoje demokratinėje valstybėje kūrėjams turi būti atviros visos temos, ir daugeliu atveju menininkai padeda įtaigiai įžvelgti visuomenės problemas ar jos dvasinę būklę. Nekvestionuodami vykdomo tyrimo, Lietuvos kino centras kartu su Lietuvos kinematografininkų sąjunga sunerimę dėl taikomų priemonių adekvatumo ir tikisi, kad visuomenei bus pateiktas kompetentingas komentaras“, - teigiama LKC pranešime.

Žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad kratų metu teisėsaugos pareigūnai iš režisierės namų paėmė filmo „Lengvas raganavimas“ įrašus. Šiame prieš aštuonerius metus sukurtame dokumentiniame filme pasakojama apie gimdymą namuose.

Prokuratūros atstovai kratų nekomentavo.

Vilniaus apylinkės prokurorai vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl kūdikių gimdymo ne gydymo įstaigose, kai po gimdymo namuose mirė vaikai, o gimdyvėms buvo padaryti sunkūs sveikatos sutrikdymai. Tiriama daugiau kaip 400 tokių veikų. Tikrinami duomenys, kad operacijas darė neturintys teisės jas daryti žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

logiska

logiska portretas
logiska, juk valdzioje buvusiu anukai , svogeriai, anules sunus ir dukros

red

red portretas
pona Kvietkauska,galiu nuraminti jau tapo precedentu prokuroru savivale kureju atzvilgiu ir jau seniai,paima rankrascius,filmuota medziaga,neva tyrimui ir pamirsta atiduoti,pameta,sugadina ir nera kam pasiskusti.

Kurejams.

Kurejams. portretas
Kokius filmus jus kuriate. Nera ka isijungus tele ziureti.Nejaugi dabar be sekso ,ginklum ir gauju karu nera ka sukurti? Juk Jus turite rodyti pavyzdi ir kelti slamsto kurejams reikalavimus.O ne kurti slamzta ir taikstytis su slamztu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių