Po galvijų odomis rusas slėpė 300 tūkst. litų vertės cigaretes

Muitinės pareigūnai antradienį Medininkų kelio poste sulaikė stambią rūkalų kontrabandos siuntą, slėptą po galvijų odų kroviniu.

Nelegalios cigaretės aptiktos rentgenu patikrinus iš Baltarusijos įvažiavusį rusišką vilkiką, pranešė Muitinės departamentas.

Rusijos piliečio A.S. vairuojamas krovininis vilkikas „Renault“ į Medininkų kelio postą įvažiavo apie 10.30 valandą. Vairuotojas deklaravo, kad į Rusijos Federacijos Karaliaučiaus sritį puspriekabėje-šaldytuve veža apie 20 tonų drėgnai sūdytų odų.

Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai drauge su kolegomis iš Tarnybinių tyrimų tarnybos nusprendė patikrinti automobilį – mat būtent tokiose puspriekabėse dažnai slepiama cigarečių kontrabanda.

Muitinės rentgenologai patikrino krovinį ir pamatė, kad gabenamos galvijų odos ir kailiai tėra priedanga nelegaliems rūkalams. Odos buvo užtemptos ant cigarečių dėžių.

Iš viso muitinės pareigūnai vilkike aptiko daugiau nei 40 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių „Viceroy“, kurių vertė – 283 tūkst. litų.

A.S. sulaikytas dviem paroms, Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Ar jau mūsų veterinarijos tarnybos išprotėjo- Rusijoje siaučia juodligė, o jie čia mat, leidžia galvijų odas įsivežti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių