Po avarijos mosavo „Kalašnikovu“

Į šiukšliavežę atsitrenkusio visureigio vairuotojas nuo atsakomybės bandė gintis ginklu.
Kauno teisėsaugininkai tiria incidentą, per kurį bendrovės "Kauno švara" vairuotojui buvo grasinama ginklu, panašiu į "Kalašnikovo" automatą.

Nukentėjusiojo teigimu, pirmadienį, apie 8.30 val., jis sunkvežimiu "Kamaz" atvyko prie Kalniečių gatvės 164-ojo namo. Į šalia daugiabučio sustojusį sunkvežimį įsirėžė iš paskos važiavęs "BMW X5". Iš pastarojo iššokęs vairuotojas išplūdo 47 metų "Kauno švaros" darbuotoją Arvydą M. ir pagrasino daiktu, panašiu į minėtą ginklą. Taip norėta įbauginti "Kamaz" vairuotoją, kad su juo bus susidorota, jei tik apie eismo įvykį sužinos policija.

Vis dėlto teisėsaugininkai netrukus sužinojo apie įvykį ir rado jo liudytojų. Nustatyta, kad prašmatnus visureigis oficialiai priklauso vienai išperkamosios nuomos bendrovių. Prie BMW vairo galėjo sėdėti Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai gerai žinomas asmuo.

Laikinai "Kauno švaros" generalinio direktoriaus pareigas einantis Algirdas Gurskis sakė, kad incidentas įvyko, kai bendrovės darbuotojas sustojo norėdamas ištuštinti konteinerius.

"Jis pro galinio vaizdo veidrodėlį matė iš paskos važiuojantį automobilį. Sustojo praleisti jį, tačiau BMW trenkėsi į "Kamaz" galą. Abu vairuotojai išlipo, tuomet visureigio vairuotojas nusisuko, užsimaukšlino ant galvos gobtuvą ir iš automobilio išsitraukė kažkokį ginklą. Darbuotojas išsigando, ėmė šauktis pagalbos ir dėjo į kojas, o BMW vairuotojas - iš paskos rėkdamas, kad užmuš. Paskui mūsų vairuotojas, pasislėpęs už namo kampo, laukė, kol užpuolikas nuvažiuos", - pasakojo A.Gurskis.
Žaliakalnio policijos komisariate (PK) dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Šiuo metu itin išpopuliarėję žaidimams naudojami itin tikroviškai atrodantys tariami ginklai. Tačiau neatmetame versijos, kad tai galėjo būti ir tikras automatas", - sakė Žaliakalnio PK viršininkas Romas Oželis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių