Plėšikų taikinys – vairuotojai

Pastarosiomis dienomis šalies policija užfiksavo du stebėtino įžūlumo plėšimus, kurių metu nukentėjo atsitiktiniai vairuotojai.

Užklupo lėtai riedančius

Penktadienio popietę, apie 16 val. 30 min., magistralėje "Via Baltica", ant tilto per Nemuną susidariusioje automobilių spūstyje, įstrigusio vieno mikroautobuso vairuotojas ir kartu vykęs keleivis tapo ciniškų plėšikų aukomis. Dėl šiuo metu vykstančių kelio remonto darbų "Ford Transit" automobiliui stabtelėjus ant Česlovo Radzinausko tilto, netoli Lampėdžių, prie lėtai riedėjusios transporto priemonės pribėgo ir užpuolė du nepažįstami ginkluoti vyrai.

Vienas užpuolikų, grasindamas į pistoletą panašiu daiktu, nustūmė vairuotoją į šalį ir pats sėdo prie mikroautobuso vairo. Įkaitais tapę 29 metų "Ford Transit" vairuotojas ir 44 metų keleivis buvo nuvežti į atokią vietą ties Noreikiškėmis. Plėšikai atėmė iš nukentėjusiųjų 17 tūkst. litų, vienai bendrovei priklausančius buhalterinius ir kitus dokumentus bei du mobiliojo ryšio telefonus.

Po to nusikaltėliai abu belaisvius įgrūdo į mikroautobuso krovinių skyrių ir užrakino. Įkalinti vyriškiai išsilaisvino, kai įžūlių plėšikų pėdsakai buvo atšalę.
Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo atliekantiems pareigūnams šis nusikaltimas iškart sukėlė nemažai klausimų, į kuriuos tikimasi netrukus surasti visus atsakymus. Aiškinamasi, kodėl atsitiktiniai nusikaltėliai nusitaikė būtent į šį automobilį, tarsi žinotų, kad juo važiuojantis ekipažas gabena didelę pinigų sumą ir svarbius įmonės dokumentus.

Vilkėjo policijos uniformą

Šalies policijos departamentas pranešė apie dar vieną panašaus pobūdžio nusikaltimą, penktadienio naktį įvykdytą Vilniuje. Teisėsaugininkų teigimu, maždaug pusvalandis po vidurnakčio sostinės Meleišiškių gatvėje 22 metų jaunuolio vairuojamą "Volvo C70" automobilį sustabdė policininko uniformą vilkintis vaikinas. Paaiškėjo, kad tai buvo apsimetėlis.

Pareigūnu dėjęsis nusikaltėlis kartu su netoliese buvusiais bendrais, panaudodami fizinį smurtą, virvėmis supančiojo sustabdyto automobilio šeimininką ir uždarė į bagažinę. Nuvežę į mišką, užpuolikai auką sumušė ir pagrobė nuotolinio valdymo pultelį nuo namo garažo vartų.

Po kelių valandų tie patys ginkluoti asmenys įsibrovė į S.Kairio gatvėje esantį gyvenamąjį namą. Grasindami ginklais, penki įsilaužėliai taip pat surišo būsto šeimininkę ir jos sūnų virvėmis ir tuoj pat susišlavė namuose buvusias brangenybes. Nukentėjusiųjų pasakojimu, smurtautojai pagrobė ikonų kolekciją, sidabrinių antikvarinių daiktų rinkinį, įvairių juvelyrinių dirbinių, namo šeimininkui priklausantį pistoletą "Beretta 84F" (leidimas išduotas savigynai) ir kitų vertingų daiktų.

Palikę 47 metų moterį ir jos 22 bei 17 metų sūnus sumuštus ir supančiotus virvėmis, plėšikai iš nusikaltimo vietos nuvažiavo tuo pačiu "Volvo C70" automobiliu. Pastarasis penktadienį anksti ryte buvo rastas netoli nusikaltimo vietos. Iš požymių matyti, kad įžūlūs nusikaltėliai mėgino jį padegti. Teisėsaugininkai prasitarė turintys duomenų, kad įtariamieji paspruko mikroautobusu "Ford Transit".

Panašu, kad tai buvo vienas stambiausių apiplėšimų per pastaruosius kelerius metus. Suskaičiavę viso plėšikų grobio vertę, nukentėjusieji patirtus nuostolius įvertino 4,5 mln. litų.

Susivaidijo du pareigūnai

Savaitgalį ginklais ir agresija tarpusavio santykius aiškinosi ir policijos pareigūnai. Kaip vakar pranešė Policijos departamentas, šeštadienio naktį, apie 2.45 val., Akmenės rajone, Papilės gyvenvietėje, devyniolikmetės merginos vairuojamam "Honda Civic" automobiliui kelią užblokavo "BMW 525". Pirminiais duomenimis, prie pastarojo vairo sėdėjo neuniformuotas ir ne tarnybos metu buvęs 22 metų amžiaus Akmenės rajono policijos komisariato patrulis.

Iš pareigūno automobilio iššokę trys keleiviai išdaužė "Honda Civic" automobilio šoninius stiklus, o vienas jų paleido šūvį iš turėto dujinio pistoleto. Paaiškėjo, kad greta devyniolikmetės vairuotojos keleivio vietoje sėdėjo taip pat policininkas - dvejais metais vyresnis Akmenės rajono policijos komisariato areštinės postinis. Užpuolikai ištraukė jį iš automobilio ir sumušė. Nukentėjusysis dėl akių ir veido nudegimo bei šono sumušimo išvežtas į Šiaulių ligoninę.

Vietos policija dirba bandydama nustatyti visus užpuolime dalyvavusius įtariamuosius. Aiškinamasi, dėl ko tarp jaunų policijos pareigūnų kilo konfliktas, pasibaigęs vieno jų sužalojimu.


Šiame straipsnyje: vagisvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių