Piktnaudžiavimu įtariami Šakių valdininkai lieka nesuimti

Pasibaigus sulaikymo terminui piktnaudžiavimu įtariamiems Šakių rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui, savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjui Kęstučiui Kuncaičiui ir Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėjai Marijai Jurgilienei skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Tyrimą kontroliuojančio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis BNS trečiadienį sakė, kad pačiai griežčiausiai kardomajai priemonei - suėmimui - nėra teisinio pagrindo.

„Sulaikymas jau yra pasibaigęs ir jiems yra paskirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės apribojimu - skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti“, - teigė T.Staniulis.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą J.Bertašių, K.Kuncaitį ir M.Jurgilienę sulaikė pirmadienį. Jiems visiems įteikti pranešimai apie įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba. Pasak STT, šių asmenų darbo vietose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs duomenys.

Ikiteisminis tyrimas tęsiams - STT pareigūnai toliau aiškinasi aplinkybes, susijusias su Šakių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių remontui, priežiūrai ir saugaus eismo funkcijai užtikrinti numatytų lėšų panaudojimo teisėtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių