Piketuotojai reikalaus pareikšti įtarimus L.Stankūnaitei

Ketvirtadienį prie Kauno apygardos prokuratūros rengiamas dar vienas piketas. Jos metu bus reikalaujama pareikšti įtarimus Laimutei Stankūnaitei.

„Ši protesto akcija yra rengiama dėl bylų vilkinimo, aplaidaus prokurorų darbo, jų arogancijos. Jame taip pat bus reikalaujama įvykdyti Vilniaus apygardos teismo nutartį ir pareikšti įtarimus L.Stankūnaitei“, - portalui sakė viena iš piketo organizatorių.

Numatomo piketo pradžia - 16 val.

Pernai rudenį priimtoje Vilniaus apygardos teismo nutartyje teigiama, kad vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis Andrius Ūsas „tvirkinamuosius veiksmus mažametės D. K. atžvilgiu atliko adresu R. Kalantos g. 127-10, Kaune t.y. L. Stankūnaitės gyvenamojoje vietoje, kuomet L. Stankūnaitė dukrą pasiimdavo savaitgaliais, pagal teismo 2008-03-19 d. patvirtintą ir įsiteisėjusią taikos sutartį dėl dukters D. Kedytės gyvenamosios vietos nustatymo ir bendravimo su ja tvarkos nustatymo. Nukentėjusioji apklausų metu aiškino, jog nusikaltami veiksmai jos atžvilgiu buvo atlikti tuo metu, kada jie trise, t.y. ji, mama - L. Stankūnaitė ir A. Ūsas gulėdavo lovoje“.

Toliau rašoma, kad visos išvardintos aplinkybės leidžia pagrįstai įtarti, kad L.Stankūnaitė suteikė A.Ūsui sąlygas tvirkinti mergaitę, pati stebėjo šiuos veiksmus todėl jai turi būti pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo tvirkinant mažametę.

Spręsti šį klausimą teismas perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai, kurios žinioje tuo metu buvo pedofilijos byla.

Kaip vėliau vienoje televizijos laidų pareiškė šios prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, įtarimai L.Stankūnaitei bus pareikšti, tačiau tai nepadaryta iki šiol.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėpiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių