Piketuotojai protestuos po J.Dabašinskienės langais

Antradienį Kaune organizuojamas piketas dėl galimai neteisėtų Kauno rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovės veiksmų.

16 val. prie Kauno rajono savivaldybės , kurios pastate įsikūrusi ir rajono vaiko teisių apsaugos skyrius, susirinkę piketuotojai žada išreikšti savo nuomonę dėl tarnybos direktorės Janinos Dabašinskienės veiksmų.

Piketuotojai tarnybos vadovę kaltina neteisėtai išvežus Drąsiaus Kedžio dukrą į Vaiko raidos centrą Vilniuje.

Nors, kaip vienoje televizijos laidoje prisipažino pati J.Dabašinsienė, jei tai daryti paliepė Kauno apygardos prokuratūra, kuriai tuo metu vadovavo Kęstutis Bėtingis, teigiama, kad skyriaus vadovė viršijo savo įgaliojimus ir turėtų būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Būtent baudžiamosios bylos iškėlimo ir J.Dabašinskienės atstatydinimo iš užimamų pareigų ir reikalaus piketuotojai. Taip pat ketinama išsakyti nuomonę ir apie dabartinę vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę, kuri jų nuomone visiškai netinkama šioms pareigoms ir veikia ne vaiko, o kažkokio klano interesams.

Iškelti baudžiamąją bylą dėl J.Dabašinskienės veiksmų reikalavo ir dabartinė D.Kedžio dukters globėja Neringa Venckienė.

Ji kreipėsi į prokuratūrą, o kai prokurorai nepradėjo ikiteisminio tyrimo dėl J.Dabašinskienės veiksmų, į teismą. Penktadienį Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad Kauno rajono vaiko teisių skyriaus vadovės veiskmuose pažeidimų neįžvelgta. N.Venckienės skundas buvo atmestas.

Antradienį 17 val. Kaune, Vienybės aikštėje, organizauojamas ir didelis sankcionuotas mitingas. Jo organizatoriai Tautos ateities forumas, judėjimas “Drąsiaus kelias”, Kauno krašto demokratinis judėjimas, asociacija “Vienybės forumas” ir judėjimas “Vytis”.

Organizatorių teigimu, pagrindinė šio mitingo tema – teisinės valstybės atstatymas.

Į mitingą kviečiami visi “nukentėję nuo korumpuotos teisėtvarkos, nuo didžiulės mokesčių naštos, nuo socialinių išmokų mažinimo, nuo monopolijų, valdininkų ar darbdavių savivalės, nuo bedarbystės, nuo priverstinės emigracijos, nuo parsidavusios žiniasklaidos“.

Mitingo organizatoriai teigia, kad korumpuotos sistemos įžūlumui nėra ribų – tai parodė pedofilijos, D.Kedžio žūties ir daugelio kitų bylų nusikalstamas tyrimas. „Tik neabejingų žmonių pilietinis pasipriešinimas leido apginti D. Kedžio dukrelę! Lietuvos likimui neabejingi piliečiai, vienykimės!“, - rašoma kvietime į protesto akciją.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėDabašinskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių